Ea ne-a refuzat finala Mondialului: ce a declarat eroina Norvegiei despre balonul apărat în ultima secundă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kari Aalvik Grimsbo (30 de ani) s-a opus în faţa lui Ardean-Elisei, iar fără intervenţia ei miraculoasă, Norvegia ar fi fost învinsă de România în semifinale.

Norvegia are zece victorii consecuitve în faţa tricolorelor în meciurile oficiale, începând cu 2000, dar acest şir a fost la câteva secunde de a fi întrerupt, vineri, în Danemarca.

„Adevărul“ a descris aici finalul unui meci halucinant în care Ardean-Elisei a avut atacul în ultima secundă, dar balonul aruncat de ea a fost parat de portarul norvegian, Kari Aalvik Grimsbo. Legitimată la Gyor, jucătoarea de 1,80 de metri are un palmares formidabil:

*Două medalii de aur la Jocurile Olimpice din 2008 şi 2012.
*Trei medalii la Campionatele Mondiale: aur (2011), argint (2007) şi bronz (2009).
*Patru medalii de aur la Campionatele Europene din 2006, 2008, 2010 şi 2014.

La finalul partidei cu România, Grimsbo a vorbit pentru Digi Sport, referindu-se la faza în care a apărat mingea aruncată de Ardean-Elisei: „Nu ştiam că mai e atât de puţin timp, dar eram foarte concentrată să resping mingea. A fost un sentiment incredibil să simt că am pus mâna pe minge. E fantastic. Mă bucur că n-am renunţat. Suntem nişte luptătoare şi am luptat până la capăt. A fost o luptă inimaginabil de lungă, dar am reuşit să o câştigăm până la urmă“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite