După victoria lui Barça cu Milan, Xavi mai bifează o realizare: spaniolul este egalul lui Casillas în Champions League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xavi Hernández, unul dintre jucătorii embelmatici ai Barcelonei FOTO Arhivă personală/Facebook
Xavi Hernández, unul dintre jucătorii embelmatici ai Barcelonei FOTO Arhivă personală/Facebook

Xavi Hernández a intrat în topul fotbaliştilor cu cele mai multe meciuri jucate în competiţia europeană care se bucură de cea mai mare apreciere în fotbalul european.

Mijlocaşul spaniol a făcut parte din primul 11 aliniat de Jordi Roura la returul cu AC Milan (4-0) din optimile Champions League şi numără acum 127 de partide disputate în această competiţie, la egalitate cu Iker Casillas. În vârstă de 33 de ani, Xavi şi-a început aventura la echipa secundă a Barcelonei, unde a evoluat trei sezoane până la trecerea formaţiei principale. La echipa mare, ibericul a jucat în 665 de partide şi a înscris 79 de goluri.

Lionel Messi a marcat marţi cel de-al cincilea gol reuşit împotriva lui AC Milan, singurul fotbalist superior la acest capitol fiind Wayne Rooney. Decarul clubului catalan a înscris golul cu numărul 57 în Champions League, depăşindu-l astfel pe Ruud Van Nistelrooy şi apropiindu-se de liderul clasamentului, Raul (71).

Barcelona a întregit lista echipelor calificate în sferturile competiţiei, unde au mai făcut trecerea Real Madrid, Galatasaray Istanbul, Juventus Torino, Paris Saint-Germain şi Borussia Dortmund, iar miercuri se vor disputa ultimele două partide ale optimilor: Bayern München - Arsenal (3-1) şi Malaga - Porto (0-1).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite