După patinoar, urmează şcoala de tenis: Ion Ţiriac vrea să cumpere baza sportivă „Olimpia“ din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia lui Ion Ţiriac a trimis o adresă Consiliului Judeţean Braşov prin care arată că intenţionează să cumpere baza „Olimpia”, unde omul de afaceri a învăţat să joace tenis, şi să investească 500.000 de euro pentru a înfiinţa o şcoală de tenis.

Consiliul Judeţean Braşov a primit o ofertă de la fundaţia omului de afaceri Ion Ţiriac pentru cumpărarea bazei sportive ”Olimpia” din municipiu, fără să fie avansat un preţ.

”Fundaţia Ţiriac este pregătită cu suma de 500.000 de euro pentru refacerea bazei sportive. Vă asigurăm, de asemenea, că nu vom schimba destinaţia construcţiei, interesul principal al Fundaţiei Ţiriac fiind să asigure dezvoltarea sportivă a copiilor şi tinerilor prin desfăşurarea unei plaje ample de proiecte în acest sens. Fundaţia Ţiriac se bucură de susţinerea personală a domnului Ion Ţiriac, ale cărui performanţe sportive în tenis sunt cunoscute pe plan internaţional“, se arată în adresa transmisă de fundaţie Consiliului Judeţean Braşov.

Consilierii judeţeni braşoveni au discutat, joi, în şedinţa de CJ, despre situaţia bazei sportive ”Olimpia”, după ce nu a fost depusă nicio ofertă la cele patru licitaţii organizate pentru închirerea acesteia.

Înainte de a primi oferta de la fundaţia lui Ion Ţiriac, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, anunţase că, dacă nu se va găsi un investitor pentru baza ”Olimpia”, aceasta ar putea fi transformată în muzeu al sportului.

O comisie din cadrul CJ Braşov va fi numită pentru a analiza toate posibilităţile privind destinaţia bazei sportive, inclusiv ferta fundaţiei lui Ion Ţiriac.

Baza sportivă ”Olimpia”, lăsată în paragină de trei ani, a intrat în proprietatea Consiliului Judeţean Braşov în 2013, în urma falimentului clubului de tenis care o administra.

Baza ”Olimpia”, care cuprinde mai multe terenuri de tenis, are o istorie de peste 150 de ani, fiind locul unde Ion Ţiriac a învăţat să joace tenis, notează News.ro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite