După Brisbane, Simona Halep mai spune adio unui turneu. A anunţat că nu joacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a abandonat înainte a optimilor turneului de la Brisbane, astfel că debutul său în 2016 nu s-a produs până acum.

Ea a decis deja să nu participe nici la turneul de la Dubai, programat luna viitoare, acolo unde este deţinătoarea trofeului. Organizatorii turneului WTA de la Dubai, competiţie care va avea loc în perioada 15-20 februarie 2016, au anunţat lista jucătoarelor înscrise pe tabloul principal, iar Simona Halep nu este printre ele.

În schimb, pe tablou sunt acceptate direct nume importante ale tenisului feminin, printre care şi Serena Williams, liderul clasamentului mondial.  Lista completă a jucătoarelor o puteţi vedea mai jos. Irina Begu este prima pe lista alternates (a rezervelor), deci dacă vreo jucătoare înscrisă se retrage, atunci va intra ea pe tabloul principal. 

Revenind la Simona Halep, trebuie spus că pe undeva era de aşteptat ca ea să nu joace la Dubai în acest an. După cum se ştie, conform înţelegerii dintre organizatorii turneelor feminine de la Dubai şi Doha, cele două turnee alternează valoarea premiilor. Concret, într-un an turneul de la Dubai e din categoria Premier 5, iar cel de la Doha e Premier, în vreme ce în anul următor lucrurile se schimbă, Dubai devenind Premier, iar Doha Premier 5. Anul acesta e chiar situaţia aceasta, iar la Doha se dispută turneul mai important, deci era de aşteptat ca Simona Halep să se înscrie acolo şi nu la Dubai.

Şi în anii trecuţi a procedat la fel, câştigând la Doha în 2014 şi neparticipând apoi la Dubai, după care în 2015 a cucerit titlul la Dubai, unde era turneul mai valoros, renunţând apoi la competiţia din Doha.

Iată lista jucătoarelor care s-au înscris la Dubai 2016

1. Serena Williams USA
2. Garbine Muguruza ESP
3. Agnieszka Radwanska POL
4. Lucie Safarova CZW
5. Angelique Kerber GER
6. Timea Bacsinszky SUI
7. Carla Suarez Navarro ESP
8. Belinda Bencic SUI
9. Roberta Vinci ITA
10. Ana Ivanovic SRB
11. Caroline Wozniacki DEN
12. Elina Svitolina UKR
13. Sara Errani ITA
14. Jelena Jankovic SRB
15. Ekaterina Makarova RUS
16. Andrea Petkovic GER
17. Svetlana Kuznetsova RUS
18. Anna-Karolina Schmiedlova SVK
19. Shuai Peng CHN

20. Kristina Mladenovic FRA

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite