Două medalii de bronz pentru România la Campionatele Europene de judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportiva Andreea Chiţu a obţinut, joi, medalia de bronz la categoria 52 de kilograme, la Campionatul European de la Kazan, unde şi Monica Ungureanu (categoria 48 de kilograme) s-a clasat pe cea de-a treia poziţie a podiumului.

Andreea Chiţu, deţinătoarea titlului european şi lider mondial al categoriei 52 de kilograme, a câştigat grupa A, după succese în faţa Laurei Gomez (Spania) şi Iuliei Ryzhova (Rusia), dar în semifinală a fost învinsă prin ippon de Priscilla Gneto (Franţa) şi a ajuns în recalificări.

În lupta pentru medalia de bronz, Andreea Chiţu a dispus de Evelyne Tschopp (Elveţia) şi a câştigat medalia de bronz, prin ippon. Tot joi, Monica Ungureanu a obţinut, de asemenea, medalia de bronz la categoria 48 de kilograme, după ce a învins-o, tot prin ippon, pe Valentina Moscatt (Italia).

Violeta Dumitru (48 kilograme), Larisa Florian (52 kilograme), Corina Căprioriu şi Loredana Ohâi (ambele la 57 kilograme) au pierdut în primele confruntări din grupe. Din delegaţia ţării noastre mai fac parte următorii sportivi: Ştefania Dobre (63 kg), Cristian Bodîrlău (81 kg) şi Daniel Natea (+100 kg).

Medaliaţii la CE de la Kazan vor primi în clasamentul mondial 400 de puncte pentru medalia de aur, 240 pentru cea de argint şi 160 pentru cea de bronz. La competiţia de la Kazan participă 394 de judoka din 46 de ţări (229 masculin şi 165 feminin). La ediţia din 2015 a Campionatului European, Andreea Chiţu a cucerit medalia de aur la categoria 52 de kilograme, a relatat news.ro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite