Dortmund în aer! Trădarea lui Gotze, dezvăluită cu o zi înainte de semifinala cu Real

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gotze era considerat "creierul" Borussiei Dortmund, club la care a evoluat de la opt ani. Foto: www.inthestands.co.uk
Gotze era considerat "creierul" Borussiei Dortmund, club la care a evoluat de la opt ani. Foto: www.inthestands.co.uk

Borussia Dortmund a încasat o lovitură sub centură, după ce "Bild" a dezvăluit că Mario Gotze, puştiul-minune şi creierul echipei, va evolua din vară pentru rivala Bayern. Anunţul a fost confirmat apoi de către cele două cluburi. Cum va fi primit Mario mâine de către fani, pe "WestfalenStadion", la semifinala de Ligă cu Real Madrid (21.45, Digi Sport 1 şi Dolce Sport 1)?

Înainte de actualul sezon, Borussia Dortmund nu mai trecuse de faza grupelor Ligii Campionilor din ediţia 1997-1998. Atunci era eliminată în semifinale, chiar de către Real Madrid (2-0 la general). Acum, Borussia a ajuns iarăşi în penultimul act al competiţiei, cu destul noroc, după finalul formidabil al returului cu Malaga, iar adversarul este iarăşi Real. Un adversar vechi, dar şi nou pentru Dortmund. Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată chiar în actualul sezon al Ligii Campionilor, în grupe, iar dubla confruntare a fost una dificilă pentru elevii lui Mourinho. Borussia s-a impus cu 2-1 la Dortmund şi a scos o remiză, 2-2, pe “Bernabeu”. Două partide în care „albii” au suferit enorm din cauza presingului avansat al jucătorilor lui Klopp. Până acum, Borussia a mers ceas în Liga Campionilor. E singura echipă neînvinsă în Europa.  

“La Decima”,visul lui Mourinho

Borussia versus Real, sau locul 2 din Germania versus locul 2 din Spania, aduce o confruntare în care presiunea e mai mare în tabăra „albilor”, prezenţi pentru a opta oară în semifinalele Ligii Campionilor, în actualul format. Cel mai mult atârnă pe umerii lui Mourinho, care, pentru a-şi respecta blazonul, are nevoie de câştigarea Ligii Campionilor. Pentru a se despărţi de Real în vară, pe cai mari, „The Special One” trebuie să pună “La Decima” în vitrina de pe “Bernabeu”, a 10-lea Ligă a Campionilor. Un trofeu pe care “albii” nu l-au mai luat din 2002! Penultimul obstacol este Borussia. 

“Trădătorul” Gotze

Cel mai comentat eveniment dinaintea turului semifinalei dintre Borussia Dortmund şi Real Madrid a fost transferul lui Mario Gotze (20 de ani) la Bayern! “Bomba” a fost lansată de “Bild”, apoi confirmată de cele două cluburi. Bavarezii au plătit clauza de 37 de milioane de euro a mijlocaşului Borussiei, un “produs” al academiei clubului din Dortmund, care din vară va evolua la rivali! “Mario este un jucător pe care l-a vrut foarte mult Guardiola”, a explicat mutarea Klopp, antrenorul lui Dortmund. Este interesant cum îl vor primi astăzi, pe Gotze, deja fostul lor idol, cei 80.000 de fani de pe “WestfalenStadion”.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite