Djokovici, perfomanţă fabuloasă în ATP! Nadal şi Federer pot doar să tânjească după acest record

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Actualul lider al tenisului masculin s-a calificat, miercuri seara, în sferturile de finală ale turneului de la Viena şi va termina, foarte probabil, anul pe locul 1 ATP

Djokovici s-a calificat printre ultimii 8 ai competiţiei din Astria, după ce l-a învins, 7-6 (3), 6-3, pe croatul Borna Ciorici (24 ATP) şi şi-a asigurat într-o foarte mare proporţie ocuparea primei poziţii mondiale la finalul anului. 

Rafael Nadal (2 ATP) l-ar mai putea depăşi pe Djokovici doar dacă va cere o invitaţie pentru turneul de 250 de puncte de la Sofia (8-14 noiembrie), o variantă foarte puţin probabilă, şi dacă va câştige toate meciurile din capitala Bulgariei.

Dacă se va impune la Viena, indiferent de ce va face Nadal, Djokovici nu va mai putea fi depăşit şi va egala recordul de 6 locuri 1 la finalul de an deţinut în prezent doar de Pete Sampras. Novak a mai ocupat locul I la final de an în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018, în timp ce Sampras a reuşit această performanţă în sezoane consecutive, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997 şi 1998.

"Sampras a fost idolul meu în tinereţe şi va fi fantastic să-i egalez recordul, terminând pentru a şasea oară anul ca numărul 1 mondial", a declarat Djokovici, potrivit lefigaro.fr.

Cifrele sârbului în 2020 vorbesc de la sine: 38 de victorii şi doar 2 înfrângeri! Iar una din acele înfrângeri a fost, de fapt, descalificarea din optimile de la US Open după un incident care a implicat şi o doză mare de ghinion. În urma acestui parcurs aproape perfect, Djokovici a câştigat patru turnee, Australian Open, competiţiile Masters 1000 de la Cincinnati şi Roma, precum şi turneul de la Dubai.

Cei doi mari rivali ai sârbului, Rafael Nadal şi Roger Federer, au terminat anul pe locul I ATP de câte cinci ori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite