Dinamo, sancţiune explozivă pentru petardele din derby: cum au fost pedepsiţi „câinii“ pentru ce au făcut fanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eternul derby s-a încheiat cu o remiză albă, însă duelul din tribunele „Arenei Naţionale“ a fost câştigat, în mod clar, de suporterii dinamovişti. Asta în ciuda faptului că Steaua a fost echipa gazdă.

Galeria roş-albilor a dominat, pe parcursul celor 90 de minute, fondul sonor, având şi o coregrafie frumoasă în debutul partidei.

Prin comparaţie, galeria Stelei a fost ca şi inexistentă, „ruptura“ suporteri – echipă fiind evidentă, după ce, mai întâi, s-a pierdut marca Steaua, iar apoi a venit eliminarea cu Partizan Belgrad, cu câteva zile înainte de derby.

Din păcate pentru spectacolul din tribune, în repriza a doua, dinamoviştii au dus totul peste limita permisă de regulament, aruncând cu petarde pe teren. De altfel, la o fază din partea secundă, arbitrul Ovidiu Haţegan s-a speriat teribil, după ce o petardă a explodat la doi, trei metri de el.

Pentru aceste incidente, Comisia de Disciplină a FRF a tăiat în carne vie, după cum a anunţat site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Ce s-a hotărât?

„În baza art. 82, raportat la art. 83.2.b din RD, cu aplicarea Hotărârii Comitetului de Urgenta al FRF nr.18/26.08.2014, se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 5.000 lei. În baza art. 82, raportat la art. 83.2.d din RD, cu aplicarea Hot. C.U. Nr.18/26.08.2014, se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 10.000 lei. În baza art. 45.1 din RD, se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu penalitatea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 10.000 lei;“, e decizia publicată pe lpf.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite