Daum, validat cu scandal! Prunea: „Comitetul Executiv este nestatutar, vom ataca deciziile. Unul dintre membri, Braşoveanu, e condamnat definitiv”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Prunea
Florin Prunea

Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat că şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal este nestatutară, deoarece nu întruneşte jumătate plus unul membri, astfel că reprezentanţii Ligii I vor contesta validarea lui Cristoph Daum.

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, reprezentanţii cluburilor din Liga I, Valeriu Argăseală şi Florin Prunea, preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, reprezentantul cluburilor din Liga a II-a Ştefan Stana şi preşedintele CCA, Kyros Vassaras, lipsesc de la şedinţa Comitetului Executiv al FRF. Un al şaptelea membru, Auraş Braşoveanu, de asemenea reprezentant al cluburilor din Liga a II-a, nu are drept de participare, din cauza unei condamnări definitive, care are ca măsuri complementare interzicerea unor activităţi. Prunea a spus la Digi Sport că LPF protestează astfel faţă de unele decizii anterioare ale FRF.

Prunea a spus la Digi Sport că LPF protestează astfel faţă de unele decizii anterioare ale FRF. "A avut loc un Comitet de Urgenţă al Ligii Profesioniste de Fotbal, în care s-a analizat ordinea de zi a Comitetului Executiv de astăzi şi s-a luat în discuţie faptul că nu s-au introdus pe ordinea de zi două solicitări pe care le-am înaintat de foarte mult timp, statutar şi regulamentar: obligativitatea folosirii jucătorului sub 21 de ani şi discurătarea convenţiei anuale care se încheie în LPF şi FRF. Acestea nu au fost trecute pe ordinea de zi şi, ca o formă de protest, am hotărât să nu ne prezentăm la şedinţa Comitetlui Executiv. Am înaintat un document şi FRF, am adus la cunoştinţă motivele pentru care am ales această formă de protest. La fel, la al doilea punct, nu ni s-au pus la dispoziţie documentele care stau la baza numirii antrenorului echipei naţionale. Nu ştim cine este, nume, documente, contracte. Nu pot să fiu împotriva unui antrenor străin, pentru că eu am angajat la clubul meu un antrenor străin, pe Nicolo Napoli", a declarat Prunea. El a a precizat că LPF va ataca deciziile de joi ale Comitetului Executiv al FRF. "Indiferent de hotărârea Comitetului Executiv de astăzi, noi o vom ataca în civil. Pentru că noi considerăm că Comitetul Executiv este întrunit nestatutar, pentru că este un membru al Comitetului Executiv condamnat definitiv şi irevocabil, domnul Auraş Braşoveanu, hotărâre care este defintivă din 1 iunie. Acolo are o pedepsă complementară de trei ani în care nu are voie să fie administrator. Ori membru în Comitetul Executiv este administrator pentru că federaţia este ONG. Şedinţa este nestatutară şi orice decizie se va lua o vom ataca în instanţă. Şi dacă participă (n.r. - Braşoveanu) şi dacă nu participă tot nestatutar este", a spus Prunea.

"Propunerea Administraţiei FRF pentru postul de selecţioner al României a fost aprobată de Comitetul Executiv. Christoph Daum, 62 de ani, este noul antrenor al echipei naţionale!", se arată pe site-ul FRF. Daum nu a participat la şedinţa Comitetului Executiv, care a fost una cu probleme.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite