Daţi-le câte un Oscar: finala Cupei României s-a decis la penalty-uri, după un meci formidabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astra - FC Voluntari a fost o partidă atât de neatractivă, încât Pro TV a „pasat-o“ la sport.ro, iar Digi Sport a retrogradat-o pe postul numărul 2. La Ploieşti însă, s-a jucat un meci mult peste nivelul fotbalului intern, iar cei peste 9.200 de spectatori au savurat un spectacol de cinci stele.

Marius Şumudică celebra, anul trecut, cam pe vremea asta o mare performanţă: câştigarea primului titlu din istoria Astrei. Acum, tehnicianul de 46 de ani a bifat ultima sa partidă pe banca giurgiuvenilor cu un mare eşec: pierderea Cupei României în faţa unei formaţii din play-out.

Astra a început finala în forţă, a dominat prima repriză şi a fost răsplătită, fireşte, atunci când Alexandru Ioniţă a deschis scorul (35). Din vestiare a ieşit însă, în partea a doua, o echipă „metamorfozată“ a Voluntariului. Ilfovenii au jucat din ce în ce mai bine, iar schimbările lui Claudiu Niculescu au făcut diferenţa. Mai precis, introducerea lui Voduţ, în minutul 76, a răsturnat soarta finalei.

Mai întâi, Bălan a ratat o ocazie monumentală, după un balon prelungit din corner de Voduţ. Peste câteva minute, Astra a respins de pe linia porţii, însă, aproape imediat, Junior Morais, transferat deja la FCSB, a provocat un penalty, faultându-l, în mod clar, pe Voduţ în careu. Marinescu a transformat de la punctul cu var (84) şi a trimis meciul în prelungiri.

FC Voluntari a arătat mai bine în cele două reprize suplimentare de câte 15 minute. Totuşi, tabela nu s-a mai schimbat, aşa că finala s-a decis la penalty-uri. Aici, ilfovenii s-au impus cu 5-3, după următorul scenariu:

Bălan (Voluntari) - Gol

Fabricio (Astra) - Gol

Marinescu (Voluntari) - Gol

Săpunaru (Astra) - Gol

Voduţ (Voluntari) - Gol

Takayuki (Astra) - Gol

Ivanovici (Voluntari) - Gol

Al. Stan (Astra) - Ratare

Achim (Voluntari) - Gol

La 40 de ani, Claudiu Niculescu a cucerit primul său trofeu ca antrenor, după ce a pregătit, pe rând, Universitatea Cluj, FC Bihor, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vălcea şi CS Mioveni. FC Voluntari va încerca acum obţinerea licenţei de cupele europene, caz în care Astra nu va mai merge în preliminariile Ligii Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite