VIDEO Danemarca - România 1-1. Ciprian Deac „fură“ victoria danezilor, dar prestaţia modestă a tricolorilor rămâne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreas Christensen, în duel cu Florin Andone FOTO EPA-EFE
Andreas Christensen, în duel cu Florin Andone FOTO EPA-EFE

Naţionala de fotbal a României a obţinut un egal pe terenul Danemarcei, ultimul meci din preliminariile pentru calificarea la Cupa Mondială din Rusia.

Naţionala de fotbal a României a încheiat la egalitate, scor 1-1,  meciul cu Danemarca de la Copenhaga, la capătul unei prestaţii totuşi modeste din partea tricolorilor. Primul gol al meciului a fost marcat de Eriksen în minutul 60, din lovitură de pedeapsă, după un fault comis de Cristi Ganea asupra lui Bendtner. Ciprian Deac a marcat în minutul 88 cu un şut din careu după un o execuţie ratată a lui Ţucudean. 

Cristi Ganea a fost eliminat în minutul 63, pentru al doilea cartonaş galben. 

Tricolorii au jucat slab la al doilea meci din mandatul lui Cosmin Contra, au trimis două şuturi pe poartă şi n-au avut nici măcar o lovitură de colţ, însă au reuşit cumva să fure victoria Danemarcei. Chiar şi-aşa, naţionala nordică va încheia pe locul al doilea şi va juca sigur la baraj. 

"Jucătorii au înţeles mesajul pe care l-am transmis. Este un început de drum foarte bun, acum sper ca ei să înţeleagă că fără astfel de sacrificii nu putem să avem rezultate. Dacă ei au atitudinea asta, pas cu pas sperăm să devenim din ce în ce mai cu încredere, să jucăm şi mai bine şi să avem rezultate foarte bune. Singurul lucru le-am transmis înainte de meci a fost să creadă în ei, au jucat cum le-am zis, ne-am bătut cu ei, am crezut în noi până la sfârşit, ne-au ieşit schimbările, Ţucudean a intrat foarte bine. Mă bucur pentru ei, i-am şi felicitat şi sper ca de-acum înainte asta să fie atitudinea. Suntem o echipă net inferiorară ca înălţime multor naţionale şi trebuie să compensăm printr-un joc dinamiic, prin sacrificiu. Am avut nişte momente de haos în apărare după golul egalizator dar am menţinut rezultatul", a declarat Contra.

Danemarca: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Durmisi – Kvist, Eriksen, Delaney – Poulsen, Bendtner, Sisto. Selecţioner: Aage Hareide.

România: Tătăruşanu - Bălaşa, Chiricheş, Grigore, Ganea - Hoban, Stanciu - Deac, Băluţă, Budescu - Andone. Selecţioner: Cosmin Contra

Adrian Mutu se angajează la Federaţie. Începe treaba de marţi

România încheie astfel campania de calificare la Campionatul Mondial cu doar 13 puncte din 10 meciuri, doar 12 goluri marcate, una dintre cele mai slabe campanii din ultimii 30 de ani.

În celălalt meci al grupei, Polonia a bătut Muntenegru cu 4-2 şi a încheiat grupa pe locul unu, calificându-se automat la CM din Rusia. Danemarca, de pe locul doi, cu 20 de puncte acumulate,  va juca baraj. 

Rezultate: Polonia - Muntenegru 4-2, Danemarca - România 1-1, Kazahstan - Armenia 1-1.

Clasament: 1. Polonia 25p, 2. Danemarca 20p, 3. Muntenegru 16p, 4. România 13p, 5. Armenia 7p, 6. Kazahstan 3p

VIDEO Golul marcat de Ciprian Deac

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite