Culisele unei trădări: De ce ucraineanul Tymoshchuk a trecut de partea ruşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tymoshchuck

Războiul a scos la iveală nişte poveşti fascinante. Printre care una cu Anatoliy Tymoshchuk (42 de ani), cândva printre figurile emblematice ale sportului ucrainean, iar acum un detestat trădător de ţară.

Dacă mulţi dintre sportivii ucraineni, aflaţi încă în activitate sau retraşi, au impresionat după ce s-au înarmat şi au plecat la război pentru a-şi apăra ţara, în schimb, a fost şi o altă poveste care a surprins, însă în mod neplăcut.

„Adevărul“ a scris aici cum fostul mare fotbalist ucrainean, Anatoliy Tymoshchuk, a refuzat să părăsească Zenit Sankt Petersburg, cea mai tare formaţie din Rusia pentru care a jucat şi unde acum deţine postul de antrenor secund. După această decizie revoltătoare, Tymoshchuk a fost, pur şi simplu, „şters“ din istoria sportivă a Ucrainei, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Dacă până acum, decizia lui Tymoshchuk părea una de neînţeles, astăzi, a apărut şi o explicaţie concretă pentru modul în care a procedat cel care a fost ales „Jucătorul anului“ în Ucraina, în 2002, 2006 şi 2007. Potrivit Digi Sport, care a prezentat documente obţinute de jurnalistul de investigaţie ucrainean, Kostyantin Andriyuk, Tymoshchuk a devenit agent al serviciilor secrete ruseşti, încă din 2012! Ceea ce reiese dintr-o declaraţie pe care a semnat-o, în momentul în care a făcut această alegere.

Ce scrie în declaraţia semnată de Tymoshchuk?

*Subsemnatul Tymoshchuk AA confirm acordul de a institui o colaborare mutual benefică şi de lungă durată şi îmi exprim bunăvoinţa de a mă conforma Constituţiei şi legilor Federaţiei Ruse.

*Odată cu intrarea în serviciile de Afaceri Interne, jur să le fiu loial cetăţenilor Federaţiei Ruse. Jur să mă conformez Constituţiei şi legilor Federaţiei Ruse, să respect şi să asigur drepturile şi libertăţile cetăţenilor, să respect ordinele superiorilor mei şi să execut sarcinile care mi se încredinţează.

*Jur să îndur toate părţile dificile care vin odată cu această funcţie, să fiu onest şi curajos şi să păstrez secretele de start. Servesc legea, servesc cetăţenii.

CITEŞTE ŞI:

Trădător de ţară: Un ucrainean rămâne alături de ruşi în plin război! „Cum vei trăi cu tine?“

Ucraina, fără milă cu un trădător: O figură emblematică, ştearsă din istoria sportivă a ţării

5 trofee a cucerit Anatoliy Tymoshchuk cu Zenit Sankt Petersburg printre care Cupa UEFA (2007-2008) şi Supercupa Europei (2008-2009). 
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite