CTP scrie despre „scorul dracului“, după victoria fabuloasă a Irinei Begu la Miami. Cum explică el întoarcerea rezultatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Irina Begu a obţinut o victorie fantastică în turul al doilea al turneului de la Miami, întorcând soarta meciului cu Sabine Lisicki, de la 0-5 în setul decisiv.

Cristian Tudor Popescu a analizat jocul Irinei, titrând pe republica.ro: "Irina, Sabina şi scorul dracului" 

O probă de bravură a Irinei Begu în faţa favoritei Nr. 29 la Miami, nemţoaica Sabine Lisicki. După ce a luat primul set cu 6-4, Irina nu a mai câştigat din următoarele 12 ghemuri decât unul: 6-1 şi 5-0 în decisiv pentru Lisicki, serveşte Begu.

Scorul ăsta, conduci cu 5-0, dar va servi adversara, e scorul dracului. Irina a luat o hotărâre foarte nimerită într-o astfel de situaţie: a început să lovească mereu la maximum, trimiţând spre linii orice minge: intră, bine, nu, tot pierd. Şi-a făcut ghemul de serviciu, după care Lisicki a servit un maxighem, cu vreo zece egalităţi şi o minge de meci pentru germancă, al cărei serviciu scădea însă în precizie. Irina a lovit decisiv la fiecare retur pe serviciul 2 al adversarei, presând-o continuu. Lipsită de luciditate, Sabine nu a încercat să bage primul serviciu cu o execuţie medie controlată, a forţat, a făcut duble greşeli şi, cel mai rău, a trimis nişte mingi „leneşe”, prea scurte, aşteptând ca Irina să greşească „de la sine” şi să-i dea meciul.

Iar Irina nu i l-a dat. Aşa s-a ajuns la 5-5 şi apoi tie-break, care a rezumat istoria setului: Sabine a servit prost, Irina i-a returnat agresiv serviciul 2 şi a servit bine. Ultima minge, dublă greşeală Lisicki, 7-2 pentru Irina Begu ţipând uluită de bucurie.

Încă o demonstraţie a unei cugetări vechi de când tenisul: niciun scor nu câştigă în locul tău punctul următor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite