CTP, dezgustat de Halep: Simona, criticată dur pentru prestaţia ei jenantă din finala cu Svitolina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Cristian Tudor Popescu, printre cei mai mari susţinători ai liderului WTA, a fost profund dezamăgit de ceea ce a văzut în ultimul act de la Foro Italico.

Simona Halep a încheiat pregătirile pentru Roland Garros, fără a obţine vreun rezultat mai bun pe zgură comparativ cu 2017.

La Stuttgart şi la Madrid, constănţeanca de 26 de ani a pierdut puncte, deoarece în Germania n-a egalat semifinala de anul trecut, iar în Spania a ratat câştigarea trofeului. Ajunsă la Roma, Halep a reeditat finala din 2017 cu Svitolina, însă, la fel ca data trecută, a fost învinsă. Iar asta după o partidă mult sub aşteptări în care a fost spulberată în primul set: 0-6! 

Această prestaţie a Simonei l-a iritat pe Cristian Tudor Popescu, acesta analizând finala într-un editorial acid publicat pe republica.ro.

Ce a scris CTP?

*Nu mi-a plăcut ce a făcut Simona în finala de la Roma. Nu pentru că a pierdut, ci pentru că nu a jucat.

*De la primul schimb, atitudinea ei a fost de lehamite deranjată: „Ce naiba trebuie să mai joc şi meciul ăsta?! Doar am bătut-o pe Sharapova şi am rămas numărul 1 mondial”.

*Eu ştiu o regulă a sportului numit tenis care deosebeşte profesioniştii de ştrandişti: dacă ai probleme, poţi să nu te prezinţi la meci, dar dacă ai intrat pe teren, atunci joci. Nu mai ai dreptul să invoci nimic ca scuză, nici oboseala, nici vreo accidentare, nici lipsa de chef. Nu i-am văzut niciodată pe Federer sau Nadal, teferi sau accidentaţi, pierzând sau câştigând, în turul 1 sau în finală, să se plimbe pe teren în dorul lelii.

*Or, Lela Simona asta a făcut până la scorul de 9-1 pentru Svitolina. Se ducea fără convingere către minge sau nu mai alerga deloc, lovea neglijent, aşezată rău, trimitea neforţat în burta fileului sau 1m afară. În schimb, a fost mai vioaie când l-a repezit pe Darren Cahill. Aştepta să se termine şi corvoada asta sub rangul ei...

*Apoi, poate de jenă, s-a hotărât să joace totuşi ceva, s-a pus în mişcare, a lovit mai aspru, mai spre linii, a returnat mai atent. Scorul socotit din acel moment a fost 3-3, adică însumat, 6-4 pentru Svitolina.

CLICK AICI PENTRU A CITI, INTEGRAL, TEXTUL PUBLICAT DE CTP

Halep, pusă la zid de presa mondială: Analize dure, după ce românca a pierdut finala de la Roma fără drept de apel

Halep, o dezamăgire cruntă: „Simona a fost o stafie!“. Reacţie dură la adresa liderului WTA după finala de la Roma

Halep l-a scos din sărite pe Darren Cahill: Replică acidă a antrenorului, după ce Simona l-a tratat cu fundul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite