CTP, critic după eşecul Simonei Halep la Turneul Campioanelor: „Inadmisibil. E nivelul de la 50 mondial, nu e la nivelul locului doi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliminarea Simonei Halep din Turneul Campioanelor de la Singapore a provocat dezamăgire, dar şi un val de reacţii la adresa ei.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi 24 eşecul cu Agnieszka Radwanska, cel care o trimite pe Halep acasă, după meciurile din grupă. "Mulţi sunt cei care vor spune că meciul a fost pierdut de Simona pe acea lovitură excepţională, un smash pe rever, din poziţie extrem de dificilă, executat de Radwanska în tie-break la scorul de 5-1 pentru Simona. Candidează la lovitura anului cu acea bijuterie. Dar nu e aşa. Pentru nivelul la care joacă acum şi se află în clasamentul mondial Simona, e inadmisibil să te prăbuşeşti psihic după o lovitură, oricât de teribilă, excepţională a adversarei, la scorul de 5-1 în tie-break. Dacă nu ai disciplina mentală să spui că e doar un punct, mai am trei ocazii şi în continuare am clar prima şansă să câştig. Dacă nu poţi să îţi setezi mintea aşa şi să pierzi încă cinci puncte consecutiv, ăsta e nivelul de la 50 mondial încolo, nu e la nivelul locului 2.

Meciul nu a fost pierdut pe această minge, oricât de norocoasă a Radwanskăi, a fost pierdut din cauza unei diferenţe tehnico-tactice între cele două jucătoare. Simona nu loveşte mingea până la capăt, perie prea mult. Loviturile ei, în situaţia în care are timp să se aşeze şi ar trebui să îşi scoată adversara din teren şi să facă punctul, sunt prea periate, nu au componenta plată, explozivă cum are Radwanska la toate loviturile.

Mereu Simona a fost dată pe spate de loviturile Radwanskăi, care nu e Sharapova sau Serena, dar şi-a asumat astăzi cu Simona acest mod de a juca, care nici nu îi e familiar, ea joaca defensiv. A ales azi tactica de a ataca tot timpul cu lovitură explozivă. Înfrângerea Simonei se găseşte în cuvântul lui Darren Cahill, când i-a dat sfaturi pe bancă - „Surprinde-mă!”.

Ce greutate? Dar Radwanska nu avea greutăţi? A pierdut la Sharapova şi la Penetta. A atacat, a riscat, a surprins prin acest joc care nu îi e propriu, a surprins, în vreme ce Simona, în toate momentele, a fost, chiar şi la 6-5 acolo în tie-break, la mingea de set, a avut o ocazie uriaşă de a face 6-6. Radwanska a dat cu mingea fâlfâită, moale, a avut timp şi ce a făcut? În loc să lovească plat, exploziv, în unghi, a lovit iar periat, nici măcar în lung de linie şi Radwanska a ridicat lobul, a avut timp şi de acolo Simona a pierdut punctul, setul şi meciul. Asta e cheia. Câtă vreme în faţa unor atacante pur sânge cum e Sharapova, fie de conjunctură, Simona nu loveşte la rândul ei agresiv, nu îşi asumă lovituri decisive, nu are cum să bată astfel de jucătoare. Nu se poate aşa ceva

În timpul turneului de la Cincinnati introdusese un astfel de joc, un al doilea joc, în care ataca, făcea ea punctul. A renunţat acum la el şi a fost previzibilă în lovituri. Radwanska s-a dus uneori dinainte pe lovitura Simonei, asta a fost".

Simona Halep, locul 2 WTA, a pierdut meciul cu Agnieszka Radwanska, ultimul de la Turneul Campioanelor şi va pleca acasă, deşi era cotată ca principală favorită la câştigarea competiţiei. Jucătoarea noastră a fost învinsă cu scorul de 7-6 (5), 6-1 de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, după un meci care a durat o oră şi 44 de minute.

Halep a început bine meciul cu Radwanska şi a dat senzaţia că e stăpână pe situaţie. De la 3-1 a început să slăbească ritmul şi poloneza atât a aşteptat. În primul set, Simona  a irosit opt mingi de break şi a pierdut în tie-break, după ce a avut 5-1. Acest lucru i-a provocat o cădere psihică, iar setul al doilea a fost doar o formalitate pentru Radwanska. Simona Halep este eliminată de la Turneul Campioanelor, în vreme ce calificarea polonezei în semifinale depinde de rezultatul meciului dintre Maria Şarapova şi Flavia Penetta. 

Statistica meciului Halep- Radwanska arată dezastrul din jocul Simonei. Vezi aici cifrele

Ion Ţiriac ştie de unde pleacă toate problemele Simonei Halep

„Simona Halep is history!“. Comentariul dur al televiziunii britanice după eşecul româncei

O jucătoare cu 18 titluri de Grand Slam, îngrozită de jocul Simonei. Ce a spus Maria Navratilova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite