Criza face ravagii în Liga I: o fostă campioană a României a intrat în insolvenţă. Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ se află într-o situaţie similară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima vreme, din ce în ce mai multe echipe din fotbalul românesc au intrat în insolvenţă, apelând la ajutorul unor administratori judiciari pentru a scăpa de faliment. O fostă campioană a României se confruntă cu o astfel de situaţie, deşi are patron unul dintre cei mai bogaţi români.

UPDATE Nu doar Oţelul a intrat în insolvenţă, ci şi Şcoala de Fotbal "Gică Popescu", care are datorii de 900.000 de lei şi a cerut ajutorul unui administrator judiciar pentru a ieşi din impas. Cea mai mare parte din această sumă reprezintă taxe şi impozite pe care clubul lui Gică Popescu ar fi trebuit să le achite statului.

Oţelul Galaţi este o echipă a paradoxurilor. Deşi patronul gălăţenilor, Dan Grigore Adamescu, este unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 950 de milioane de euro, echipa de la malul Dunării de zbate într-o situaţie financiară inimaginabilă.

Acţionarii Oţelului au cerut Tribunalului Bucureşti să bage clubul în insolvenţă, iar instanţa a acceptat această cerere. Astfel, începând din această lună, administratorul judiciar Activ Lichidator IPURL se va ocupa de procedura de insolvenţă. „A fost admisă cererea şi a fost deschisă procedura insolvenţei la cererea debitoarei (n.red: FC Oţelul). A fost numit un administrator judiciar care se va ocupa de îndeplinirea procedurii”, a spus preşedintele Tribunalului Bucureşti, judecătoarea Laura Andrei pentru www.viata-libera.ro.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite