Cristian Tudor Popescu după victoria Mariei Şarapova în faţa Simonei Halep: "Tigroaica a sărit din boscheţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a comentat victoria Mariei Şarapova în faţa Simonei Halep, la Turneul Campioanelor, de la Singapore.

Maria a fost mai tare. Simona merge mai departe

Tigroaica a sărit din boscheţi. În ciuda pluralului afară din DEX, propoziţia asta, de care vă spuneam că mă tem, a scris-o corect Maria cea Mare. Meciul, în primul rând, l-a câştigat Sharapova, în al doilea l-a pierdut Simona. După întreruperea de peste 3 luni, rusoaica a avut un procentaj uluitor de lovituri tari, la risc, reuşite. A izbutit, cu nişte aşi şi semiaşi pe serviciul 1, să-şi „mascheze” un serviciu 2 în continuare nesigur. În momentele limită, a ştiut să tragă de ea, câştigând puncte importante psihologic. Şi, cum se întâmplă când îndrăzneşti, a avut şi noroc cu ceva tuşe...
Simona nu a reuşit să pună în practică indicaţiile concise şi precise ale lui Darren Cahill. Returul ar fi fost cheia cu care să poată fi întoarsă Sharapova: pe serviciul 2 de multe ori slab al rusoaicei, Simona nu a lovit destul de agresiv.
Iar în timpul schimburilor, nu a dat destul drumul la braţe, în special pe rever, nu a terminat în forţă mişcarea, a trimis prea multe mingi „plutitoare” pe centru, în vreme ce Sharapova, de câte ori a avut cel mai mic prilej, ba şi când nu l-a avut, a izbit la maximum, decisiv, în unghiuri – şi i-a intrat.
Primul set, Simona l-a pierdut pe propriul serviciu, cu două duble greşeli consecutive la 4-5. Dacă reuşea să câştige setul sau măcar să-l întindă într-un tie-break, nu i-ar fi oferit injecţia de încredere Sharapovei, care, eliberată de tensiunea psihică vizibilă până atunci, s-a dus la 5-1 într-un sfert de oră.
Abia la acest scor, Simona şi-a dat drumul la joc, n-a mai cedat controlul punctului, a riscat şi a câştigat trei ghemuri. Sharapova s-a crispat, dar a intervenit alt mare antrenor, Sven Groeneveld, aflat într-un frumos duel profesional cu Darren Cahill, şi i-a spus exact ce are de făcut, cu tonul potrivit, liniştind-o. End of story.

Simona a pierdut o bătălie, războiul continuă. Nu trebuie s-o afecteze prea mult această înfrângere în faţa unei adversare care a fost mai bună. Pe Radwańska poate să o bată şi să ajungă în semifinală. Totul mai e încă posibil, mai ales cu galeria românească fenomenală de la Singapore!

 Comentariul a fost preluat de pe contul de facebook al jurnalistului 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite