CM 2014. VIDEO Del Bosque nu l-a lăsat pe Villa să se retragă cu o cifră rotundă de goluri marcate pentru Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Villa a înscris cu călcâiul în meciul cu Australia FOTO Reuters
David Villa a înscris cu călcâiul în meciul cu Australia FOTO Reuters

Între 9 februarie 2005, momentul debutului, şi 23 iunie 2014, momentul retragerii, David Villa a jucat 95 de meciuri pentru naţionala Spaniei şi a reuşit să devină golgheterul all-time al acestei echipe.

Villa, fiul unui miner din Asturia, l-a depăşit demult pe legendarul Raul Gonzales, dar s-a oprit la golul cu numărul 59. Ar fi vrut să înscrie 60, o cifră rotundă, însă selecţionerul Vicente Del Bosque l-a scos din teren în partida cu Australia, la puţin timp după pauză.
„N-am ştiut că e ultimul lui meci. Normal că e supărat şi îl înţeleg”, a explicat Marchizul, când a fost pus să dea explicaţii pentru lacrimile pe care David Villa le vărsa pe bancă. La ultima sa apariţie pentru „La Roja”, Villa a înscris cu călcâiul şi a deschis drumul echipei sale spre victorie. O consolare amară pentru ecl care a fost campion european în 2008 şi mondial în 2010, dar care acum se întoarce acasă la fel ca restul spaniolilor cu capul plecat.

VIDEO Reportaj de pe Copacabana: "Aveţi grijă la telefoanele mobile"

Va juca în Australia şi America
Villa pleacă de la naţională nu pentru că ar fi foarte bătrân. Face 33 de ani în decembrie, însă la finalului sezonului în care a ieşit campion cu Atletico Madrid, a ales banii. A semnat un contract cu New York City, echipă înfiinţată anul trecut, însă pentru primele şase luni va evolua la Melbourne City. Aşadar a semnat cu americanii şi se va încălzi în Australia. „E clar că de acolo nu mai pot fi o soluţie pentru naţională”, a dezvăluit el motivele retragerii. Dincolo de distanţă, Spania are nevoie şi de o garnitură proaspătă, capabilă să reclădească echipa dărâmată în Brazilia. Iar el, David Villa, îşi are locul în istorie şi mai puţin în viitor, chiar dacă undeva în sufletul lui speră să mai joace pentru Spania. „Dacă selecţionerul mă vrea aş veni cu plăcere, dar cine ştie ce va fi peste şase luni. Aş juca pentru Spania până la 55 de ani”, a spus el.

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe despre CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite