CM 2014. Golgheterul Germaniei tunde iarba şi duce gunoiul, iar în 2009 a fost refuzat de mai multe echipe din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faza în urma căreia Muller l-a determina pe arbitru să-i dea roşu lui Pepe FOTO Reuters
Faza în urma căreia Muller l-a determina pe arbitru să-i dea roşu lui Pepe FOTO Reuters

Fotbalistul de 24 de ani, care a marcat de trei ori în poarta Portugaliei, este un familist convins, lipsit de fiţele unei vedete.

Thomas Muller e omul momentului în fotbalul german. A terminat turneul final din 2010 cu cinci goluri înscrise şi l-a început pe cel din 2014 cu trei goluri marcate. Are deja opt reuşite, în total, la Mondiale, iar nemţii nu mai aşteaptă ca neapărat Miroslav Klose (14 goluri la CM) să depăşească recordul lui Ronaldo (15 goluri), ci sunt convinşi că Muller va fi cel care o va face. Pentru că, spre deosebire de Klose, Thomas mai are în faţă cel puţin două turnee finale de CM, în care îşi poate îmbunătăţi şi mai mult cifrele, dacă nu o va face chiar în Brazilia.

Cum a trăit brazilianul Eric meciul naţionalei sale, în casa lui de la Rio de Janeiro


Cine este însă Thomas Muller, principalul „motor” al Germaniei la turneul final? Un bavarez autentic, crescut de Bayern Munchen de la 11 ani. Fotbalul l-a început însă la TSV Pahl, pe când avea numai 4 ani. Muller a urcat pas cu pas la toate grupele de juniori ale lui Bayern, până a ajuns la echipa mare. Cel care a crezut cu adevărat în el a fost actualul selecţioner al Olandei, Louis Van Gaal care l-a readus de la echipa a doua, unde fusese trimis de atât de Jurgen Klinsmann, cât şi de Juup Heynckes, foşti antrenori la Bayern până în 2009.

Câştigă o tabletă şi multe alte premii participând la un concurs cu întrebări despre Campionatul Mondial

Din cauza lor, Thomas a fost la un pas de a pleca de la Bayern. Nemulţumit că nu juca a cerut să fie transferat la o altă echipă, iar impresarul său l-a propus inculsiv în România, la Steaua, CFR Cluj, Poli Timişoara, Dinamo şi Rapid. „Lasă-ne cu jucători dăştia de la echipa a doua”, a fost răspunsul primit din România de reprezentantul lui Muller. Fotbalistul a rămas pe loc, Van Gaal l-a titularizat imediat în prima echipă şi după doar un sezon plin, 2009-2010, Thomas Muller a ajuns golgheterul Cupei Mondiale din Africa de Sud. A primit această distincţie pentru că în afara celor cinci goluri marcate a reuşit şi trei „assist-uri” şi aşa le-a luat faţa lui Forlan, Villa şi Sneijder, care au înscris tot de cinci ori.


I-a luat locul lui Ballack
Şansa i-a surâs larg lui Muller în 2010. Iniţial a fost luat doar în lotul lărgit al Germaniei, iar la plimbare cu bicicleta, în cantonamentul naţionalei s-a accidentat. Se părea că va rămâne acasă însă căpitanul Germaniei, Michael Ballack a devenit indisponibil şi aşa a rămas Thomas în lot. A primit numărul 13, care-i aparţinuse lui Ballack, şi pănă la turneul final a jucat doar un meci contra Bosniei. Asta nu l-a împiedicat să fie titular şi să marcheze în meciul său de debut la turneul final, 4-0 cu Australia. De atunci şi până acum, Muller a strâns 50 de selecţii la naţională şi a marcat 20 de goluri. E departe de performanţele lui Gerd Muller (68 de goluri în 62 de meciuri), dar are tot viitorul în faţă. Şi avantajul că poate juca pe mai multe posturi de la mijloc în sus.


Înaintea turneului final din Brazilia, Thomas Muller şi-a prelungit contractul cu Bayern Munchen până în 2019. Era curtat insistent de Real Madrid şi Manchester United, dar a preferat să rămână acasă şi pentru că este un familist convins. S-a căsătorit la 19 ani, după doi ani de relaţie cu Lisa (foto sus), un fotomodel, şi amândoi trăiesc liniştiţi într-o suburbie a Munchenului. „Thomas e un om normal, plin de umor, pe care succesul nu l-a schimbat deloc. Se ocupă de casă, duce gunoiul şi tunde gazonul în curte. Talismanul nostru este un lănţişor cu câte o jumătate de inimă. Una la el, una la mine”, a mărturisit Lisa în presa germană. 

Lisa

În Brazilia, naţionala Angliei e cazată într-un hotel în care s-au luat ostateci

11 trofee cu Bayern Munchen are Thomas Muller până la 24 de ani, cu două mai puţin decât a cucerit Franz Beckenbauer în 13 ani pentru bavarezi
 
„Suntem aici pentru a deveni campioni mondiali, nu pentru recorduri. Am marcat trei goluri, ceea ce nu se întâmplă prea des, deci e un început deloc rău”
Thomas Muller, după Germania – Portugalia 4-0 

   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite