Cîrstea dă de pământ cu „specialiştii“ apăruţi peste noapte în tenis: Cum a învăţat să-şi reducă la tăcere criticii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana

Sorana Cîrstea a remarcat şi ea un fenomen dezgustător: de câţiva ani, brusc, toată lumea se pricepe şi la tenis, un sport marginalizat în România înainte ca Halep să ajungă în prim-plan.

Din păcate, în România, oamenii au de foarte puţine ori decenţa de a spune, pur şi simplu: „Nu ştiu!“. Iar asta pentru că cei mai mulţi ştiu tot, însă, dacă îi „scuturi“, îţi dai seama că, în realitate, nu ştiu nimic.

De aceea, avem o armată de specialişti în tenis, în jurnalism, în politică şi în multe alte domenii. Specialişti care sunt, de fapt, nişte impostori. Această situaţie a fost remarcată şi de Sorana Cîrstea în interviul pe care l-a acordat aici pentru mirceamester.ro.

Ce a spus Sorana Cîrstea?

*Mulţi dintre cei cu care intru în contact ştiu ce antrenor trebuie să-mi iau, de ce nu joc bine, de ce am pierdut meciul, cum să dau cu dreapta, cum să dau cu reverul.

*Până acum 5-6 ani, toţi cei care astăzi critică spuneau că tenisul se joacă cu “paleta”. Habar n-aveau cum se ţine scorul, cum e cu 40, cu 15. Acum totul s-a schimbat cu 180 de grade şi toţi se pricep brusc. Toată lumea e expertă în orice. Toţi sunt experţi în maşini, în jurnalism, în tenis. Nu mai există conceptul de expertiză într-un domeniu: băi, mă pricep la asta, am un job într-o anumită zonă, asta ştiu să fac. Eu încerc să le spun multora: domnule, eu nu vin să-ţi zic ţie cum să-ţi faci meseria. Înţeleg să-ţi dai cu părerea, însă mă întâlnesc uneori cu unii care-mi spun “Băi Sorana, ţi-ai stricat dreapta”. Le spun: “Am aceeaşi dreaptă de 24 de ani, am dat milioane de forehand-uri în perioada asta”.

*Acum, cu on-court coaching-ul, experţii mai au o problemă: “N-a ştiut antrenorul ce să-ţi zică, trebuia să-ţi zică altceva”.

*Se întâmplă să aud una nouă: “N-ai vrut să câştigi”. Nu, bineînţeles, merg acolo ca să pierd. De ce să bat, să iau un ban în plus, să mai şi punctez, să urc în clasament, să urc în turneu? Dacă tot am mers 20.000 de kilometri, de ce-aş vrea să şi câştig meciul?

Despre faptul că şi-a blocat comentariile pe Instagram

*Dacă vedem 100 de comentarii pozitive şi unul negativ, ne rămâne în cap cel negativ.

*Oricum toată lumea comentează peste tot în ziua de astăzi. Dar m-am gândit aşa: până la urmă eşti pe pagina mea de Instagram, eşti la mine acasă, iar la mine acasă eu îţi spun dacă te descalţi sau nu, unde poţi şi unde nu poţi să stai. Aşa că vii la mine, te invit înăuntru, dar regulile sunt ale mele. Îţi place, bine. Nu-ţi place, la fel de bine.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite