Cine este Stromsgodset, adversara Stelei în turul II preliminar al Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stromsgodset este pe locul 2 în acest moment în Norvegia. FC FOTO godset no
Stromsgodset este pe locul 2 în acest moment în Norvegia. FC FOTO godset no

Roş-albaştrii vor evolua în deplasare, în primul meci, pe 15/16 iulie, iar returul îl vor juca pe teren propriu, pe 22/23 iulie.

Strømsgodset IF este campioana Norvegiei, după ce a câştigat titlul cu un punct avans în faţa lui Roseborg. 

În Norvegia, sistemul competiţional se desfăşoară după un alt calendar decât cel clasic european, astfel că ediţia 2014 este în desfăşurare (sezonul a început în martie).

În actuala ediţie de campionat, Strømsgodset este pe locul 2, după Molde, după 13 etape (din 30). Lider, cu şase puncte avans, este o mai veche cunoştinţă a Stelei, Molde. 

Titlul câştigat în 2013 este abia al doilea din istoria clubului, primul fiind câştigat în 1970. Suprafaţa de joc de pe Marienlyst Stadion, o arenă cu 7.500 de locuri este un artificială, la fel ca majoritatea terenurilor de joc din ţările nordice. Culorile echipei sunt alb-albaştru. 

Gruparea norvegiană este antrenată de danezul David Nielsen (37 de ani), fost secund al echipei din noiembrie 2013, dar care a preluat postul de principal după plecarea lui Ronny Deila la Celtic, în urmă cu o lună. 

Pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor, Steaua mai are de trecut încă două tururi preliminare (turul III preliminar şi play-off-ul). 

Roş-albaştrii au avantajul că vor fi capi de serie (ca şi la tragerea de astăzi). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite