Cine mai crede în şansele Simonei de a câştiga la Roland Garros? O fostă mare campioană mizează pe ea: „E favorită!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chris Evert, septuplă campioană la Paris, o vede pe Simona Halep ca principală pretendentă la cel de-al doilea Grand Slam al anului.

Cea dea 114-a ediţie a Roland Garrosului îşi derulează deja meciurile din calificări, iar la sfârşitul aceste săptămâni se va fi conturat şi tabloul principal. A treia favorită a concursului, Simona Halep porneşte cu a treia şansă la trofeu şi în viziunea caselor de pariuri, care le plasează pe Serena Williams şi pe Maria Şarapova cu mai multe şanse de a se impune.

Nu la fel crede şi Chris Evert, cea mai de succes jucătoare din istoria Roland Garrosului. De şapte ori câştigătoare pe zgura pariziană, în anii 70-80, Evert s-a alăturat echipei de comentatori EuroSport, postul care transmite în mod tradiţional French Open, şi a fost întrebată cine crede că o poate provoca pe Serena Williams la ediţia din acest an . „Atunci când mă uit pe tabloul feminin de la Roland Garros, nu mă gândesc la primele două favorite. Nu cred nici faptul că va fi un show marca Serena Williams şi asta pentru că numărul 1 mondial va avea mult de muncă împotriva Simonei Halep. Aproape că aş pune-o pe Halep în postura favoritei datorită finalei de anul trecut, atunci când a fost la un pas să o învingă pe Maria Şarapova. Cred că Halep este o jucătoare chiar mai bună decât în 2014 aşa că sunt de părere că îi va da mari bătăi de cap Serenei. Serena e deranjată atunci când întâlneşte o jucătoare care o incomodează cu serviciu şi nu poate controla punctul, iar Simona face parte din această categorie. Pe de altă parte, serviciul Serenei îşi mai pierde din eficacitate pe zgură, iar Halep are încorporate ingredientele necesare pentru un turneu mare: forţă, mobilitate şi serviciu”, a afirmat Chris Evert (60 de ani). 

Probleme la meciurile grele, notează tennis.com

Opiniile măgulitoare pentru Halep, venite din partea unei legende a tenisului, nu sunt împărtăşite de toată lumea. Mai ales că Madridul şi Roma au fost cucerite de două jucătoare, Petra Kvitova şi Maria  Şarapova, care sosesc blindate moral şi pregătite să confirme.
"La începutul sezonului de zgură, am fi fost foarte surprinşi dacă cineva ne-ar fi spus că Simona nu va câştiga niciun turneu înainte de Roland Garros. Dar uite că ne aflăm în aceasta situaţie. Poate fi excelentă, dar când lucrurile încep să devină grele, are mari probleme în a trece peste acel moment negativ", noteaza portalul tennis.com, într-un articol scris de editorialistul Steve Tignor.

Cote la casele de pariuri

Serena Williams 3,50
Maria Şarapova 5,50
Simona Halep 6,50
Petra Kvitova 11,00
Victoria Azarenka 11,00
Cotele sunt pentru câştigarea turneului de la Paris

18 titluri de Grand Slam are Chris Evert în palmares, 7 dintre acestea fiind câştigate la Roland Garros

Nu va fi un show marca Serena Williams. Va avea mult de muncă dacă o va întâlni pe Simona Halep Chris Evert, fost număr 1 WTA  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite