Cifrele care demonstrează că România poate învinge Cehia în Fed Cup, deşi adversarele sunt deţinătoarele titlului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă şi duminică se va desfăşura la Cluj, în Sala Polivalentă, partida de Fed Cup dintre România şi Cehia, contând pentru calificarea în semifinalele Grupei Mondiale I.

La prima vedere întâlnirea dintre cele două formaţii pare dezechilibrată, iar balanţa înclină clar în favoarea adversarelor. Cehia a câştigat patru dintre ultimele cinci ediţii ale Fed Cup, ratând doar trofeul din 2013, câştigat de Italia, în vreme ce România abia a revenit în Grupa I Mondială şi nu are niciun astfel de titlu în palmares.
Judecând însă prin prisma rezultatelor directe între jucătoarele care se vor afla pe teren, bilanţul este favorabil României. Simona Halep este neînvinsă în faţa Petrei Kvitova şi a Karolinei Pliskova, iar Monica Niculescu, a doua noastră rachetă, în absenţa Irinei Begu stă bine în întâlnirile directe cu Pliskova. Practic, bilanţul directelor dintre cele patru jucătoare care vor evolua la simplu este acum 7-1 pentru fetele nostre, iar dacă ele vor păstra tradiţia atunci România poate ajunge în semifinale, acolo unde n-a mai fost niciodată şi unde se va duela, în cazul calificării, cu învingătoarea dintre Germania şi Elveţia.


Întâlnirile directe la simplu în circuitul WTA
Halep – Kvitova 2-0
Halep – Pliskova 3-0
Niculescu – Kvitova 0-1
Niculescu – Pliskova 2-0

Meciurile din Grupa I Mondială
România – Cehia
Rusia -  Olanda
Germania – Elveţia
Franţa – Italia

Meciurile din Grupa II Mondială
Slovacia – Australia
Canada – Belarus
SUA – Polonia
Serbia – Spania

Învingătoarele din prima grupă mondială vor evolua în sferturi, iar învinsele vor întâlni învingătoarele din grupa a doua mondială în meciuri de baraj pentru menţinerea în primul eşalon.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite