Eric de Oliveira, golgheterul echipei Pandurii, speră să obţină cetăţenie română la şase ani de la debutul în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eric de Oliveira, golgheterul echipei Pandurii Târgu-Jiu
Eric de Oliveira, golgheterul echipei Pandurii Târgu-Jiu

Eric de Oliveira, fotbalist care a înscris cele mai multe goluri pentru Pandurii Târgu-Jiu în actuala ediţie de campionat şi care figurează în Top3 marcatori ai Ligii I, este aproape să obţină cetăţenia română după şase ani.

Mijlocaşul brazilian a întocmit actele necesare pentru a obţine cetăţenie română, pe care speră să o aibă până la finalul acestui an. „Sunt aproape gata cu tot ce trebuie, am fost la notar să rezolv. Doar că nu cunosc pe nimeni cu «pilă» să mă ajute. Adică cineva care are influenţă acolo, care cunoaşte. Pentru mine e mai greu să merg eu, singur, să dau cu pieptul acolo că vreau cetăţenie română. Trebuie să fac eu cererea şi apoi să mă cheme acolo. Eu sper ca până la sfârşitul lunii decembrie să rezolv. Când spun «pile» mă refer la cineva tare lângă mine acolo“, a declarat Eric de Oliveira.

CUPA ROMÂNIEI: rezultatele tragerilor la sorţi. Dinamo - Pandurii, meciul acestei faze  

După ce îşi va primi cetăţenia, fotbalistul gorjenilor îşi doreşte să evolueze în tricoul selecţionatei lui Victor Piţurcă: „Dacă România vrea, eu joc cu braţele deschise. Eu cred că se va califica mai departe, deşi va avea parte de un meci foarte greu. Sunt încrezător că o să văd România la Cupa Mondială din Brazilia. Ca orice profesionist, dacă aş reprezenta naţionala împotriva Braziliei (n.r. ţara sa de origine), gândul meu este de a bate Brazilia, normal“.

INTERVIU Eric de Oliveira: „M-am născut gol, urât şi fără păr, iar România mi-a dat tot!“

Eric a comentat şi posibilitatea de a ajunge la campioana României: „An avut o legătură cu cei de la Steaua în vară, dar nu s-a reuşit aacest transfer, de la Gaz Metan, din motive financiare. Nu s-au înţeles bine cluburile, nu s-a ajuns la mine. Ce jucător nu îşi doreşte la Steaua? Eu îmi doream acest transfer, să fac acest pas, pentru că mi-am dorit întotdeauna să joc la o echipă mare în România. Dacă Steaua se înţelege cu Pandurii, dacă ar fi bine pentru Pandurii şi pentru mine, aş vrea să plec. Mi-aş dori să ajung la o echipă de top ca Steaua, dar nu depinde numai de mine“.

Cifrele lui Eric de Oliveira în România

2007 este anul de debut în Liga I, în tricoul lui Gaz Metan Mediaş;

18 meciuri şi 8 goluri a bifat la Pandurii Târgu-Jiu, în cele patru luni de când s-a transferat;

1.200.000€ este valoarea estimată de transfermarkt.co.uk.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite