Cea mai slabă clasare olimpică din istorie pentru naţionala feminină de handbal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

Naţionala de handbal feminin a României s-a clasat pe locul 9 la Jocurile Olimpice de la Rio, acesta fiind cel mai slab rezultat al tricolorelor din cele patru participări olimpice.

Naţionala de handbal feminin a României a ratat, duminică noapte, calificarea în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Rio, încheind Grupa A cu două victorii şi trei înfrângeri (4 puncte) şi locul 9 la general. Pe locul 10 s-a clasat Coreea de Sud, pe 11 Muntenegru, iar clasamentul este încheiat de Argentina. Asta în condiţiile în care obiectivul impus înaintea plecării din România era acela de a câştiga o medalie. 

Rezultatele obţinute de România la Rio sunt următoarele: 19-23 cu Angola, 13-26 cu Brazilia, 25-21 cu Muntenegru, 24-21 cu Spania şi 27-28 cu Norvegia.  În sferturile de finală s-au calificat Brazilia, Norvegia, Spania şi Angola (Grupa A), respectiv Rusia, Franţa, Suedia şi Olanda (Grupa B). Astfel, pentru un loc în semifinale se vor duela, marţi, Brazilia - Olanda, Norvegia - Suedia, Franţa - Spania şi Rusia - Angola.

În istoria de patru participări la Jocurile Olimpice, rezultatul de la Rio este cel mai slab pentru echipa României, după ce în 1976 se clasa pe locul 4, iar în 2000 şi 2008 ocupa aceeaşi poziţie – a 7-a.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite