Ce scrie în dosarele Securităţii despre relaţia dintre Nadia Comăneci şi Gheorghiţă Geolgău, care l-a scos din minţi pe Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele Nadiei Comăneci, poate cea mai mare sportivă din istoria României, n-avea cum să lipsească din dosarele Securităţii.

Nadia era urmărită permanent, existând dese imixtiuni în viaţa ei privată. După fuga gimnastei din ţară, Securitatea a încercat s-o discrediteze pe toate planurile. 

În dosarul cu numele Corina se vorbeşte de iubiţii Nadiei şi de instabilitatea sa emoţională. La dosar apar şi două scrisori primite de Nadia de la Ştefan Bănică Jr., despre care Adevărul a scris aici, dar şi informaţii despre relaţia pe care Nadia ar fi avut-o cu Gheorghiţă Geolgău, fotbalistul Craiovei Maxima, relaţie care l-ar fi enervat cumplit pe Nicu Ceauşescu.

În raport scrie aşa: „Corina mai menţine sporadic relaţii cu fotbalistul Geolgău de la Universitatea Craiova, astfel că în perioada 01-04 mai 1987 a petrecut-o la domiciliul părinţilor acestuia din comuna Pieleşti, judeţul Dolj"

Nadia era o prezenţă constantă la meciurile Craiovei Maxima, când s-ar fi legat relaţia de prietenie cu Geolgău. Acesta a devenit unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti români, după ce a marcat la Bratislava, în 1983, golul care a calificat România la Campionatul European din Franţa, disputat un an mai târziu.

Spre deosebire de vâlva creată în cazul relaţiilor cu Nicu Ceauşescu ori Ştefan Bănică jr, amănuntele despre legătura Nadiei cu Geolgău sunt destul de puţine. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite