CE de handbal feminin: România a câştigat prima "finală" cu Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România a câştigat primul meci din grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin FOTO Adevărul
România a câştigat primul meci din grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin FOTO Adevărul

România a câştigat primul meci din grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin jucat împotriva Spaniei. Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici s-au împus cu scorul de 31-26 şi mai au de jucat cu Ungaria şi Germania pentru a încerca să se califice în semifinalele turneului final continental.

În prima dintre cele trei “finale” ale României, fetele noastre au făcut un meci mare în faţa Spaniei. Spre deosebire de jocurile precedente, apărarea n-a mai funcţionat atât de bine, lăsând de multe ori pivotul spaniol singur în faţa Paulei Ungureanu. În plus, am luat două goluri în superioritate numerică, spre disperarea noastră şi a antrenorului de 60 de ani al României, “nemuritorul” Gheorghe Tadici. Atacul, însă, a mers peste aşteptări şi asta s-a simţit din primele minute, când Cristina Neagu a dat drumul la braţ pentru două aruncări direcţionate cu forţă în vinclul porţii Silviei Navarro, coechipiera ei de la Oltchim.

În plus, în meci au apărut extremele: Ada Nechita pe dreapta şi Iulia Curea pe stânga, două blonde extrem de inteligente în joc. În poartă, Paula Ungureanu a fost iar la înălţime: avea un procentaj de 50 la sută la jumătatea primei reprize, parând şi primele două lovituri de la 7 metri ale Spaniei.
Pauza s-a încheiat cu 15-12 pentru România, nu înainte ca Pintea să vadă cartonaşul roşu pentru o lovitură în figură aplicată unei adversare, cu câteva secunde înainte de finalul primei părţi.

Am zburat în repriza a doua

Experienţa meciurilor anterioare ne spunea că România are o repriză a doua mai slabă. În fotbal există clişeul acela stupid că “nici un meci nu seamănă cu altul”. Ei bine, s-a aplicat la Novi Sad, când handbalistele noastre au zburdat pe teren. Iulia Curea şi-a continuat recitalul, cu loburi de fineţe, şuturi precise, plus lovituri de la 7 metri executate perfect. În cinci minute de la începutul reprizei, ne dublasem deja avantajul la şase goluri. Mai mult, România a păstrat ritmul, etalând un handbal-spectacol până în minutul 50, când ne-am dus la 10 goluri.
Cum un meci fără emoţii la handbal e ca mâncarea fără sare, fetele noastre s-au lăsat pe tânjală. Au urmat opt minute în care România n-a dat gol, ajungând ca în minutul 58 scorul să fie 29-25. Adina Meiroşu, care şi ea a făcut un meci mare, a marcat golul care a rispit emoţiile noastre. Scorul final al partidei a fost 31-26 pentru România în faţa Spaniei, medalită cu bronz la Olimipada de la Londra. 

Zăpada ne-a oprit suporterii

Dacă la meicurile precedente, cele din grupe, România a avut parte de sprijin masiv din partea fanilor, naţionala de handbal a fost nevoită să se descurce acum fără suportul acestora. Bunele intenţii ale fanilor s-au oprit la graniţa cu Serbia, de acolo fiind întorşi din drum de vameşi. Motivul? Căderile masive de zăpadă au făcut impracticabile drumurile din Banatul sârbesc, iar româncele au fost susţinute de o “mână” de suporteri. 

Clasamentul Grupei a II-a:

1. Muntenegru 4p
2. Ungaria 4p
3. România 3p
4. Spania 2p
5. Rusia 1p
6. Germania 0p
*primele două clasate se califică în semifinale

Meciurile primei etape din Grupa a II-a principală:

România - Spania 31-26 (15-12)
Ungaria – Muntenegru (ora 19.15)
Germania – Rusia (ora 21.15)

Cu cine mai avem de jucat?
România – Ungaria, marţi, ora 21.15, TVR 2
România – Germania, joi, ora 19.15, TVR 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite