Câte milioane de euro vrea Mititelu de la LPF şi FRF ca să nu le dea iar în judecată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Mititelu a trimis o scrisoare la FRF şi LPF, în care le cere acestor foruri, printre altele, o sumă destul de consistentă, pentru a stinge litigiul în cazul dezafilierii Univeristăţii Craiova. În caz contrar, Mititelu va da în judecată LPF şi FRF, pentru a recupera întregul prejudiciu considerat de el în valoare de 258 de milioane de euro.

Mititelu cere înscrierea în Liga a II-a a clubului care a fost exclus, adoptarea unei hotărâri în bază căreia Clubul Sportiv U Craiova SA (care activează acum în Liga I) să înceteze a-şi mai desfăşura activitatea ca un continuator al clubului de fotbal Universitatea Craiova, iar valoarea reală a prejudiciului produs de dezafiliere ("258 de milioane de euro, la care se adaugă dobânda legală") să fie diminuată prin acordul părţilor la 50 de milioane de euro. Din această sumă, 15 milioane de euro să fie plătiţi de îndată, iar diferenţa de 35 de milioane de euro. la care se va adăuga dobânda legală, să fie plătită într-o perioadă de 10 ani.

În cazul în care în termen de 3 zile de la trimiterea acestei solicitări (19 iunie) nu va primi un răspuns, Mititelu va considera că LPF şi FRF doresc soluţionarea litigiului în faţa instanţelor judecătoreşti şi va învesti instanţa civilă în scopul recuperării prejudiciului la întreaga sa valoare.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir au fost achitaţi, la 15 iunie, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul excluderii din FRF a clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu.

Şi Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal au fost achitate în acest dosar. Instanţa de apel a menţinut sechestrul asigurator în cazul celor doi conducători şi a LPF, timp de 30 de zile, pentru situaţia în care statul sau/şi lichidatorul FC Universitatea vor deschide acţiune în civil, a relatat News.ro. 

De asemenea, instanţa a respins acţiunea ANAF. Decizia este definitivă. În 13 iunie 2016, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi obligaţi să plătească fiecare 80.000 de lei amendă penală. Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal au primit o amendă penală de câte 370.000 lei. Cei doi foşti conducători şi cele două instituţii au mai fost condamnate la plata în solidar a sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei către partea civilă, şi la 10.527.634 lei către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - ANAF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite