Boris Becker, în stare de şoc: Ce a spus după ce a văzut imaginile cu Djokovici la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Becker e foarte apropiat de fostul său elev
Boris Becker e foarte apropiat de fostul său elev

Legedendele sportului-alb l-au compătimit pe Novak, după descalificarea sa la Flushing Meadows, însă au explicat că sârbul n-a fost nedreptăţit.

Novak Djokovici a ratat şansa de a câştiga al 18-lea Grand Slam din carieră, într-un moment în care era pe val, neînvins în 2020, şi neameninţat de rivalii săi de tradiţie, Nadal şi Federer, absenţi de la US Open.

Decizia descalificării liderului ATP din optimi a fost intens dezbătută, în orele de după partida cu Carreno-Busta (27 ATP). 

Fostul antrenor al sârbului, legendarul Boris Becker (52 de ani), l-a compătimit pe Nole pentru incidentul de la US Open, însă n-a contestat corectitudinea deciziei luate de arbitru. „Sunt la fel de şocat ca voi toţi. Eu şi Novak avem o relaţie specială, ne sunăm familiile, discutăm regulat. E probabil cel mai dificil moment, din întreaga lui carieră. A încălcat regulile, decizia e una corectă. Cel mai mare star a părăsit US Open, grea hotărâre, dar trebuia să fie luată. Momentul în care a trebuit să părăsească arena a fost cel mai dificil din carieră. Era în forma vieţii lui, neînvins întreg anul, pe drumul către trofeul de Grand Slam cu numărul 18. Nu mai are nimic, acum merge acasă. Ştia exact că a făcut o mare gafă, dar ăsta e sportul. El e fair-play, un caracter puternic, va reveni. Dar e un moment negru֧“, a spus Becker, pentru Eurosport.

McEnroe: „Va fi băiatul rău al tenisului“

Un alt fost jucător vulcanic, americanul John McEnroe, a analizat şi el incidentul cu actualul lider ATP. McEnroe, descalificat la rândul său de la Australian Open 1990 pentru gesturi nesportive, a spus că acest moment va schimba imaginea lui Nole, în lumea sportului-alb.

„Cred că l-a copleşit presiunea. S-au întâmplat multe, în afara terenului. E evident că l-au afectat aceste lucruri. De acum înainte, fie că îi place sau nu, el o să fie băiatul rău al tenisului pentru restul carierei. N-am spus că nu-şi poate reveni. Dacă va îmbrăţişa acest rol, cred că îşi poate reveni, cu siguranţă. Vrea să facă istorie, să-i întreacă pe Nadal şi Federer (n.r. - la numărul de Grand Slam-uri câştigate). E mai tânăr. Are multe calităţi, dar aceasta va fi o pată pe care nu o va putea şterge“, a spus McEnroe (61 de ani), pentru ESPN.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite