Bayern – Barcelona 4-0: Gică Popescu, singurul căpitan român al catalanilor, ştie care vor fi consecinţele acestui rezultat catastrofal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xavi (dreapta)
Xavi (dreapta)

„Baciul“s-a numărat printre milioanele de suporteri dezamăgiţi ai „extratereştrilor“. El avertizează că pentru fanii formaţiei blau-grana vor urma şi alte momente grele.

Între 1995 şi 1997, Gică Popescu a bifat 68 de meciuri şi 9 goluri la Barcelona şi, în calitate de căpitan, a ridicat Cupa Spaniei deasupra capului, în stagiunea 1996-1997. 

Chiar dacă anii au trecut, fostul internaţional român a rămas foarte iubit şi respectat la Barcelona. Acum câţiva ani, el l-a intervievat pe Josep Guardiola pentru TVR 1, după un meci al catalanilor, transmis de postul naţional.

Marţi seară, „Baciul“ a privit cum „cea mai bună echipă din istoria fotbalului“ a fost dezintegrată la Munchen. A fost trist, însă a mărturisit că se aştepta la acest rezultat.

Ce a spus?

„E sfârşitul unui ere la Barcelona, acest moment era aşteptat de ceva timp, mai exact de la începutul acestui sezon. După 6 ani de rezultate extraordinare, era normal să vină un moment în care un ciclu se termină şi trebuie reîmprospătat tot lotul. Sunt convins că se va face o remodelare importantă a lotului în această vară şi e normal să se întîmple aşa“, a spus Popescu la Dolce Sport.

El a insistat că această cădere a echipei nu e din cauza antrenorului. „Pentru cei de la Barcelona e mai importantă continuitatea unui proiect. De aceea, cred că l-au păstrat pe Tito Vilanova. Greutatea lui în acest proiect a fost una considerabilă, chiar şi în perioada Guardiola. Barcelona va trebui să schimbe ceva în abordarea meciurilor, acest tiki-taka a început să fie învăţat de echipele mari. Unii i-au găsit antidotul, dovadă înfrângerea cu Bayern“, a continuat fostul internaţional.

Acesta a evaluat şi rolul lui Messi în angrenajul catalanilor: „ În lipsa lui Messi, potenţialul echipei scade cu 50%. Această dependenţă vine şi din cauza lipsei de prospeţime a unor jucători precum Iniesta, Xavi sau Fabregas“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite