Banii nu aduc fericirea: Cât a cheltuit PSG în vară ca să fie eliminată, din nou, în optimile Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ansamblată cu petrodolarii arabilor, formaţia pariziană a făcut furori în faza grupelor, însă, ajunsă în optimi, a fost eliminată ca şi în sezonul trecut. Atunci, francezii s-au lovit de Barcelona lui Messi, acum de  „armata“ condusă de CR7.

Banii nu aduc fericirea. Nici în fotbal! În vară, Paris Saint-Germain a „rupt“ piaţa transferurilor, cheltuind 238 de milioane de euro. 

Patronul Nasser Al-Khelaifi a visat atunci că echipa sa va depăşi graniţele Franţei şi se va face mare în Liga Campionilor. Iar primele semne au fost încurajatoare: cinci victorii în şase meciuri în faza grupelor, golaveraj 25-4 şi locul 1, înaintea celor de la Bayern, o formaţie respectabilă în Ligă. 

Apoi, când s-au tras la sorţi meciurile din optimi, mulţi au compătimit Realul că a avut ghinionul de a da peste PSG. 

Pe teren însă, realitatea a arătat că tradiţia nu poate fi cumpărată peste noapte cu bani. Real Madrid, campioana Europei în 12 rânduri, s-a calificat cu emoţii minime în faţa unei echipe a PSG care n-a depăşit niciodată sferturile Ligii Campionilor. 

După ce a pierdut cu 1-3 pe „Santiago Bernabeu“, vicecampioana Franţei a visat două săptămâni la o întoarcere spectaculoasă de scor în returul de pe „Parc des Princes“. Nici vorbă însă de aşa ceva. 

„Galacticii“ au condus după ce Ronaldo, autorul unei „duble“ în prima manşă, a deschis scorul în minutul 51. Iar când Verratti a fost eliminat, încasând al doilea „galben“ pentru proteste (66), Parisul a fost redus la tăcere. Cavani a egalat, dar madrilenii au pus sare pe rană, devenind doar a doua echipă care a învins PSG pe „Parc des Princes“ în ultimele 47 de meciuri din Liga Campionilor!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite