Baloane dezumflate şi „ţeapă“ pentru toţi. De ce a dezamăgit ultima întâlnire Messi-Ronaldo, din Argentina-Portugalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo şi Messi, înainte de startul partidei de pe „Old Trafford“. FOTO: AP
Ronaldo şi Messi, înainte de startul partidei de pe „Old Trafford“. FOTO: AP

Amicalul Argentina – Portugalia (0-1), jucat la Manchester, a prilejuit ultima întâlnire directă între Messi şi Ronaldo, înainte de acordarea „Balonului de Aur“ din ianuarie, şi a dezamăgit pe toată lumea: de la spectatori şi telespectatori, până la organizatori.

Partida de marţi seară avea toate ingredientele unei cine gustoase, într-un restaurant elegant, transformată cumva, pe parcurs, într-o mâncare de fast-food, la un preţ piperat. Pentru toţi cei implicaţi. Când ai pe teren primii doi fotbalişti din lume, două naţionale de top, dar arena se umple doar pe jumătate, iar spectatorii se plictisesc, după ce-au plătit bani buni pe bilet, rezultatul poate fi catalogat drept un eşec. 

Deziluzie pentru fani…

În primul rând pentru suporterii prezenţi pe „Old Trafford“, dornici să-l revadă pe fostul copil-minune Ronaldo, cel care i-a încântat pe fanii „diavolilor“ între 2003 şi 2009. Plus că era abia a doua revenire a portughezului pe stadionul unde a impresionat, după întâlnirea din martie 2013, în Liga Campionilor, în tricoul Realului. Iar când căpitanul echipei adverse e chiar Messi, duelul ar fi trebuit să fie încântător. 

În realitate, pe teren cei doi n-au impresionat. Argentinianul a fost cel mai aproape de gol, după ce-a nimerit bara în urma unui un-doi, portughezul a reuşit câteva giumbuşlucuri şi treceri de efect, şi cam atât. La pauză, ambele staruri au fost schimbate, spre stupefacţia suporterilor. 

„Nu ştiu ce planuri au avut ei cu Ronaldo, dar în cazul nostru cu Lionel lucrurile erau clare. L-am schimbat după 45 de minute pentru că a jucat tot meciul cu Croaţia (n-r. – disputat miercurea trecută, 12 noiembrie)“, a explicat Gerardo Martino, selecţionerul Argentinei. 

Cum următorul „El Clasico“ e programat abia în martie 2015, disputa de pe “Old Trafford” a fost practic ultima întâlnire directă între principalii favoriţi la „Balonul de Aur“. Nu va fi luată probabil în calcul la voturile pentru trofeul ce se va acorda în ianuarie 2015. 

Fără cele două staruri pe teren, meciul a fost şi mai plictisitor, rezultatul fiind decis de reuşita lui Raphael Guerreiro (20 de ani), în prelungiri (90+1), la a doua selecţie şi primul gol pentru Portugalia.

...ţeapă pentru organizatori

Cu o dezamăgire şi o gaură în buzunare s-au ales chiar şi organizatorii, care nu vor mai repeta probabil prea repede experienţa. Asta pentru că doar 41.233 de spectatori au asistat la „duelul titanilor“, cu aproape 4.000 mai puţin decât targetul de vânzări prognozat.

 „Să intrăm pe profit trebuie să strângem minimum 45-50.000 de spectatori“, declara, în urmă cu câteva zile, Leo Morales, manager de proiect al companiei World Eleven, cea care a organizat evenimentul, într-un interviu pentru bloomberg.com. 

„Nu-mi explic de ce nu s-au vândut mai multe. Ronaldo revine la Manchester, iar Messi e cel mai bun din lume“, a mai spus Morales, în condiţiile în care preţurile biletelor au plecat de la 50 de euro (aproximativ cât unul la un meci de top din Anglia). 

Cheltuielile au fost însă destul de mari, câte 1,5 milioane de dolari pentru fiecare naţională pentru prezenţa la meci, plus 1 milion de euro pentru închirierea arenei, în timp ce vânzarea drepturilor TV globale n-a adus decât câteva sute de mii de dolari. 

Vezi şi 

VIDEO Adversarele României în preliminarii, înfrângeri pe linie în amicale. Rezultatele de marţi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite