Baia Mare a pierdut la limită cu Metz, dar s-a calificat cu ajutorul lui Larvik

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HCM Baia Mare a pierdut la limită ultimul meci din grupele Ligii Campionilor, scor 23-24, în faţa campioanei Franţei, Metz. Chiar dacă au fost înfrânte, elevele lui Costică Buceschi au ajuns în grupele principale, graţie norvegiencelor de la Larvik.

UPDATE: Sâmbătă, în ultimul meci al grupei D, Larvik, deja calificată, a câştigat pe teren propriu, scor 34-25 (20-10 la pauză), în faţa celor de la Lublin, rezultat care a trimis-o şi pe HCM Baia Mare în grupele principale.


HCM Baia Mare avea nevoie de un singur punct în meciul cu Metz, din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, pentru a se califica matematic în grupele principale. Doar că formaţia maramureşeană a jucat foarte prost împotriva campioanei Franţei şi nu a putut obţine nici măcar remiza salvatoare.

Spre deosebire de meciul câştigat săptămâna trecută la Lublin, de această dată HCM-ul a arătat ca o echipă experimentală, fără forţă în ofensivă şi neputincioasă pe faza defensivă. În acest joc la Baia Mare nu a funcţionat nimic. Gazdele au ratat opt ocazii de singur cu portarul, în vreme de Ungureanu a avut un procentaj foarte slab în poartă. De prestaţia lamentabilă a maramureşencelor a profitat din plin Metz, care, deşi nu a forţat, a învins la un gol diferenţă. 

S-a terminat 24-23 în favoarea oaspetelor, care s-au calificat în grupele principale de pe locul 2, în vreme ce HCM-ul speră să prindă ultimul loc ce asigură prezenţa în faza a doua a grupelor. La finalul meciului, fanii din tribune i-au cerut demisia antrenorului Costică Buceschi.

Cum se califică Baia Mare? 

Din cauza acestei înfrângeri, HCM-ul depinde de rezultatul ultimului joc din grupa D, Larvik-Lublin, programat sâmbătă seara. Gazdele, foste câştigătoare ale Ligii Campionilor, sunt favorite certe în acest meci, având victorii pe linie în partidele jucate până acum în această grupă. O victorie a lui Larvik ar însemna calificarea HCM-ului în grupele principale. În acest caz, Baia Mare va avansa în faza următoare, dar fără niciun punct, întrucât cele patru puncte acumulate cu Lublin nu vor fi luate în calcul (formţia poloneză se va clasa pe ultimul loc şi îi vor fi anulate toate rezultatele).

Dacă, însă, Lublin câştigă surprinzător la Larvik, atunci se califică mai departe, iar Baia Mare spune adio Ligii Campionilor. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite