Avem un nou antrenor la naţionala de rugby: Thomas Lievremont, fost internaţional francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional francez Thomas Lievremont este noul antrenor al naţionalei de rugby a României, a anunţat FRR, miercuri, într-o conferinţă de presă.

“Am avut un proces de selecţie pe o perioadă destul de lungă, cu aplicaţii de la foarte mulţi antrenori, chiar din partea câtorva antrenori români. În final am luat decizia că Thomas este cel mai în măsură să câştige această concurs pentru antrenor principal al României”, a declarat preşedintele federaţiei, Alin Petrache.

Lievremont, care a semnat un contract valabil până după Cupa Mondială din 2023, a declarat că îşi doreşte să îmbunătăţească rugbiul românesc.

În vârstă de 44 de ani, Lievremont a mai antrenat echipa US Dax, între 2008 şi 2010, apoi a pregătit înaintarea la Aviron Bayonnais, în perioada 2010-2011. Între 2015 şi 2017, el a fost managerul echipei "under 20" a Franţei. Ca jucător, Lievremont a câştigat de trei ori Turneul celor 6 Naţiuni cu Franţa şi a fost de trei ori campion al Franţei. 

România a obţinut calificarea la Cupa Mondială din 2019, însă a fost exclusă pentru că a folosit un rugbist fără drept de joc.

Lievremont îl înlocuieşte la conducerea tehnică a primei reprezentative pe galezul Lynn Howells, care a demsionat la începutul lunii martie. Lievremont a mai fost în stafful naţionalei noastre, fiind adus să ajute cu experienţa sa înaintea partidelor cu Rusia şi Belgia din martie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite