Avem prima finalistă din Finala Naţională Neymar Jr's Five. Dani Oţil, printre jucătorii remarcaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neymar Jr's Five
Neymar Jr's Five

Strategie, concentrare, scheme şi dribling-uri. Toate acestea s-au întâmplat în prima etapă de calificare din Bucureşti în cadrul turneului Neymar Jr’s Five.

Sport Arena din Bucureşti a fost punctul fierbinte al capitalei în acest week-end. 64 de echipe au venit cu multă dăruire şi speranţă că se vor califica în finala naţională Neymar Jr’s Five, un pas important în această competiţie, care se încheie cu finala mondială din Brazilia.

S-a jucat fotbal cinci-la-cinci din zori şi până-n seară în faza grupelor, iar cele 32 de echipe calificate în fazele eliminatorii au venit duminică să joace pentru un loc în finala naţională. Competiţia a fost una acerbă, fiecare echipă fiind acolo tocmai pentru că se impusese în grupe. Am văzut un fotbal de calitate, cu un nivel ridicat al jocului, cu pase şi strategii complexe, dar şi goluri spectaculoase. Toţi jucau cu aceeaşi dăruire şi pasiune pentru un sport pe care majoritatea îl practică de plăcere, în timpul liber. De la mic (16 ani), la mare (42 ani) au făcut pe teren senzaţie. Multe dintre meciuri au ajuns să se încheie prin goluri de departajare, chiar dacă prin conceptul Neymar Jr’s Five - de fiecare dată când o echipă înscrie, cealaltă pierde un jucător – ne-am fi aşteptat ca totul să fie mult mai simplu.

Jucătorii, nu numai că ne-au impresionat pe teren, dar au stat foarte bine şi la capitolul creativitate, atunci când a venit vorba de numele echipelor înscrise, inspirându-se fie din pasiunile de zi cu zi – Chintă Royală, Clic Dreapta Del sau Aventurierii, fie de la alte echipe de club – Galacticii, Poli Bucureşti, ACS Corbeanca, dar i-am avut pe teren şi pe Golanii, Marţienii, Vampirii sau Aventurierii.

“Nivelul competiţiei a crescut foarte mult la această ediţie. Anul trecut am privit meciurile de pe marginea terenului, însă anul acesta, cu noile reguli, unde este permis ca doi dintre jucători să aibă peste 25 de ani, m-am decis să joc alături de colegii de la Neatza şi Prietenii. Mă bucur că am reuşit să ajungem până în sferturi, ne-am simţit foarte bine pe teren şi ne-am bucurat de fiecare moment”, a spus Dani Oţil. În finală au ajuns echipele ABC United şi “muşchetarii” de la All for One, ambele echipe mergând în finală cu toate meciurile căştigate fără gol, eliminând toţi jucătorii echipei adverse. Meciul a fost cu atât mai interesant cu cât cele două echipe erau prietene, aşa că rivalitatea pe teren a fost aproape inexistentă. S-au bucurat de meci, au glumit şi partida s-a încheiat cu scorul de 3-0, în limita celor 10 minute de joc, în favoarea echipei ABC United. “Ne-am concentrat pe ce aveam de făcut în teren, am comunicat foarte bine şi ne-am concentrat pe apărare. Meciul a fost foarte echilibrat. Cunoşteam foarte bine stilul de joc al adversarilor, pentru că jucăm împreună destul de mult şi după cum a arătat şi scorul, nu ne-a fost uşor să îi invingem. Acum suntem curioşi să vedem cu cine vom avea de luptat în finala naţională”, a spus Bogdan Dragoş, căpitanul echipei ABC United. Astfel, ABC United este prima echipă calificată în finala naţională. Seria de calificări continuă week-endul viitor la Craiova, urmată de Timişoara (22 aprilie), Tîrgu Mureş (29 aprilie), Cluj-Napoca (6 mai), Iaşi (13 mai) şi Constanţa (27 mai). O a opta etapă va avea loc peste Prut, la Chişinau, pe 20 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite