Armata a stabilit prejudiciul pe care l-a creat Becali folosind marca Steaua. Suma oficială cerută ca despăgubire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Războiul dintre CSA Steaua şi clubul patronat de Gigi Becali este departe de a fi încheiat, în ciuda zvonurilor care dădeau ca posibilă o împăcare între cele două părţi.

Comunicatul emis de CSA Steaua dezvăluie care este valoarea prejudiciului creat prin folosirea de către Gigi Becali a mărcii Steaua şi ce despăgubiri se cer pentru acest lucru. 

"Pentru informarea opiniei publice, a iubitorilor de sport şi a suporterilor, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” face următoarele precizări:

Toate măsurile şi demersurile CSA „Steaua Bucureşti”, inclusiv constatările şi concluziile la care ajunge Comisia special constituită în decembrie 2015 la nivelul decizional al structurilor cu atribuţii ale MApN, vor fi aduse transparent şi prompt la cunoştinţa publicului. Nu a fost, astfel, luată vreo decizie care să implice schimbarea situaţiei actuale la nivelul fotbalului profesionist.

Două sunt obiectivele majore aflate în atenţia prioritară a Ministerului Apărării Naţionale şi a CSA ”Steaua Bucureşti”: crearea condiţiilor optime pentru performanţa fotbalistică stelistă şi respectarea riguroasă a exigenţelor impuse de legislaţia în vigoare.

Măsurile pentru susţinerea primului obiectiv menţionat implică parcurgerea unor proceduri legale şi administrative deloc puţine şi uşoare. De îndată ce se vor materializa primele rezultate, acestea vor fi anunţate în acelaşi spirit de transparenţă urmat până acum.

Aşa cum a evidenţiat în mai multe rânduri prin comunicate şi informări de presă, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” este obligat de lege, ca titular al mărcii ”Steaua Bucureşti” – bun aflat în patrimoniul public – , să facă toate demersurile de punere în valoare a mărcii, inclusiv prin evaluarea brandului. Astfel, până la acest moment, au fost încheiate următoarele proceduri, derulate de evaluatorul independent, competitiv selecţionat:

Brand-ul ”Steaua Bucureşti” a fost evaluat la suma de 57.306.150 euro;
taxa de licenţă pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA;
prejudiciul pentru folosirea mărcii fără acceptul CSA ”Steaua Bucureşti” a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro.

În prezent, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” derulează o serie de activităţi pentru valorificarea mărcii ”Steaua Bucureşti”, conform evaluărilor prezentate.

Prin urmare, măsurile promovate pentru susţinerea optimă a fotbalului stelist se derulează în paralel cu demersurile de valorificare a patrimoniului propriu, pe care CSA ”Steaua Bucureşti” e obligat prin lege şi hotărârile judecătoreşti pronunţate să le întreprindă. Prin dialog, comunicare şi bunăcredinţă a tuturor celor interesaţi, cele două piste de lucru ar trebui să conducă la soluţii durabile şi corecte, în interesul sportului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite