Argentina, zguduită: „Moartea lui Maradona putea fi evitată!“. Concluziile anchetei sunt şocante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maradona

La cinci luni după decesul fostului mare fotbalist, a fost publicat raportul medicilor legişti. Şi, foarte probabil, cei şapte oameni care l-au îngrijit pe „El Pibe D'Oro“, în ultimele sale de viaţă, vor fi puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă!

Diego Maradona s-a stins la 25 noiembrie 2020, la aproape o lună după ce a împlinit 60 de ani. Practic, o succesiune de evenimente a dus la dispariţia fostului internaţional argentinian.

Mai întâi, Diego a fost operat pe creier şi, chiar dacă intervenţia a fost un succes, externarea sa din spital, la doar câteva zile după operaţie, a fost criticată de mulţi oameni la vremea respectivă. Cei care s-au ocupat de starul argentinian au susţinut însă că Diego poate parcurge etapele refacerii la locuinţa sa din apropierea oraşului Buenos Aires. Ceea ce, ulterior, s-a dovedit a fi o mare greşeală.

Acum, un raport medical întocmit după decesul lui Diego a prezentat o concluzie devastatoare: „Moartea lui Maradona putea fi evitată“. Raportul, care a fost realizat de o comisie formată din medici legişti argentinieni, a confirmat că o problemă cardiacă a fost cauza morţii, dar că „neglijarea pacientului şi modul cum a fost tratat au influenţat decesul său“.

Raportul medicilor legişti menţionează, de asemenea, că în casa lui Maradona din Tigres, „situaţia era scăpată de sub control“ şi că „nu exista echipamentul minim necesar pentru ca pacientul să aibă condiţiile de care ar fi trebuit să aibă parte pentru recuperare“. 

De asemenea, părerea comisiei care a anchetat decesul lui Maradona e că oamenii care l-au avut în grijă nu ştiau de problemele lui cardiace, de existenţa unui edem pulmonar şi de o ciroză. S-a ajuns la această concluzie, deoarece Diego n-a fost niciodată examinat pentru aceste afecţiuni!

După apariţia raportului, foarte probabil, cei şapte oameni care l-au îngrijit pe Maradona, în ultimele sale de viaţă, vor fi puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă. Vorbim despre medicul său personal, Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Daniel Diaz, plus patru asistente medicale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite