ANALIZĂ Maria Şarapova, o fantomă la revenirea în circuit după suspendarea de 15 luni pentru dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusoaica nu mai impresionează pe nimeni de când s-a întors pe terenul de joc, după 15 luni de suspendare cauzată de consumul de meldonium.

Cine credea că Maria Şarapova va reveni în circuitul WTA mai puternică decât a fost înainte de suspendarea pentru dopaj s-a înşelat amarnic. În cele trei luni şi jumătate de când a scăpat de suspendare, Şarapova n-a arătat decât ca o umbră palidă a celei care părea singura capabilă să spargă supremaţia Serenei Williams în tenisul feminin.
Ultima dezamăgire a provocat-o la Stanford, în SUA, unde s-a întors la joc după două luni de absenţă. Rusoaica a anunţat că nu va mai intra pe teren pentru confruntarea cu Lesia Tsurenko (Ucraina, 32 WTA) din turul II. După victoria cu Jennifer Brady (SUA, 80 WTA), ea a acuzat, din nou, probleme medicale. „La sfârşitul meciului de luni seara, am simţit o durere la antebraţul stâng. Apoi, doctorul mi-a recomandat să nu risc o accidentare mai gravă. Publicul a fost atât de special şi îmi doream să continui să joc, dar a trebuit să iau o decizie preventivă“, a explicat Şarapova, care nu va juca nici la Rogers Cup, de la Toronto. "Îmi pare foarte rău că voi lipsi de la Rogers Cup în acest an. Le sunt recunoscătoare organizatorilor pentru wild card şi fanilor mei din Toronto pentru susţinere. Sunt dezamăgită că o accidentare mă ţine din nou departe de teren şi voi munci din răsputeri pentru a reveni pe teren cât mai curând posibil", a declarat Şarapova, potrivit site-ului oficial al turneului. 

Ea speră să nu şi rateze US Open 2017 (28 august - 10 septembrie), după ce a ratat French Open şi Wimbledon. De la întoarcerea pe teren. Şarapova n-a obţinut niciun rezultat notabil. A ajuns în semifinale la Stuttgart, în chiar primul ei turneu de după ridicarea suspendării, şi a mai bifat alte trei competiţii. La Madrid a ieşit în turul II, la Roma şi Stanford s-a retras în aceeaşi fază. Evoluţiile ei sunt reflectate şi în clasamentul WTA,acolo unde n-a reuşit să urce mai sus de locul 171, fiind în acest moment a 15-a jucătoare a Rusiei. Tocmai din acest motiv, ea nu a prins tabloul principal de la US Open şi va fi nevoită să joace în calificări la turneul de la New York.

Este o cădere imensă pentru jucătoarea care are în palmares cinci titluri de Grand Slam, ultimul dintre ele fiind Roland Garrosul din 2014, câştigat chiar în faţa Simonei Halep. În afara acestuia, Şarapova  amai luat Wimbledon (2004), US Open (2006), Australian Open (2008) şi din nou Roland Garros (2012). Şarapova a fost numărul 1 mondial în tenisul feminin de cinci ori: 2005 (o săptămână), 2005 (6 săptămâni), 2007 (7 săptămâni), 2008 (3 săptămâni), 2012 (4 săptămâni).

36, 5 milioane de dolari a câştigat Şarapova din tenis

Meciurile Mariei Şarapova de la revenire


Stanford

Şarapova – Jennifer Brady 6-1, 4-6, 6-0

Roma

Şarapova – Christina McHale 6-4, 6-2
Şarapova – Mirjana Lucic Baroni 6-4, 3-6, 1-2 retrasă

Madrid

Şarapova – Mirjana Lucic Baroni 4-6, 6-4, 6-0
Şarapova – Eugenie Bouchard 5-7, 6-2, 4-6

Stuttgart
Şarapova – Roberta Vinci 7-5, 6-3
Şarapova – Ekaterina Makarova 7-5, 6-1
Şarapova – Ana Konteveit 6-3, 6-4
Şarapova – Kristina Mladenovici 6-3, 5-7,4-6

Total 9 meciuri  6 victorii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite