ANALIZĂ Cauzele unui dezastru neaşteptat. Cum a reuşit România contraperformanţa de a fi eliminată de Cehia la Mondialul de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tristeţe mare la finalul meciului
Tristeţe mare la finalul meciului

Naţionala feminină de handbal a României a încheiat dezamăgitor acest Campionat Mondial, fiind eliminată în optimi de Cehia.

Fetele noaste au piercut cu 27-28 şi chiar dacă finalul a fost dramatic, cu gol încasat la ultima fază, eşecul a avut nişte cauze concrete, care nu pot fi puse doar pe seama ghinionului. De fapt, după meciul cu Angola, câştigat de românia greu, selecţionerul Martin Ambros a şi anunţat că "nu vom avea noroc întotdeauna". Ce s-a întâmplat însă cu Cehia?

Au dezamăgit portarii. Denisa Dedu a evoluat extrem de slab, iar Yulia Dumanska n-a reuşit nici ea mare lucru, chiar dacă a mai salvat câteva mingi.

Veterana Valentina Elisei Ardean a eşuat pe final la două momente consecutive: A ratat desprinderea la 25-25 şi apoi a provocat o lovitură de la şapte metri şi s-a ales cu o eliminare, astfel că România a jucat ultimele două minute în inferioritate. Şi a primit golul înfrângerii, exect de pe partea unde trebuia să fie Ardean.

În repriza secundă, Udriştoiu şi Neagu au ratat două lovituri de la şapte metri una după alta, care puteau să ne desprindă pe tabelă.

Fetele noastre au comis prea multe erori. Am avut zece eliminări de câte două minute. Geiger, Buceschi şi Florianu - de câte două ori, şi Udriştoiu, Ardean, Pintea şi Dragut - câte o dată.

Pivotul nostru, Crina Pintea, a jucat slab şi a ratat câteva ocazii clare, în momente decisive.

Apărarea, în special pe centru, a fost slabă, fiind desfăcută extrem de uşor chiar şi la duelurile individuale.

Antrenorul Martin Ambros n-a păstrat niciun time-out pentru finalul meciului, pentru a mai putea rupe jocul, utilizându-l pe ultimul în minutul 55.

România nu a luat gol doar în ultima secundă a meciului, ci şi în ultima secundă a primei reprize. Am avut 17-13, dar am primit gol şi s-a intrat la cabine cu 17-14.  Lipsă de concentrare clară!

Pe ce loc a terminat oficial România Campionatul Mondial de handbal din Germania  

Şi-a asumat eşecul eliminării: "E numai vina mea!"

Cristina Neagu, ca şi Messi! Care e dezamăgirea care îi uneşte pe cei doi

  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite