Albania a detonat „bomba“, 1-0 în Portugalia. Cum explică Cristiano Ronaldo lipsa de rezultate a lusitanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portugalia a fost învinsă pe teren propriu, 0-1, în primul meci al grupei I din preliminariile pentru Euro 2016, într-o partidă în care lusitanii nu s-au putut baza pe Ronaldo.

Eliminată de la Mondiale din faza grupelor, Portugalia a continuat în aceeaşi notă, falsă, în startul preliminariilor pentru Euro 2016. 

Cu un eşec, 0-1 chiar pe teren propriu, la Aveiro, în faţa unei naţionale care se află pe locul 70 în lume (59 de poziţii mai jos decât lusitanii). Şi care nu s-a calificat la un turneu european în 54 de ani. 

Pe „Estadio Municipal“ din Aveiro, echipa lui Paulo Bento, fără Ronaldo, încă nerefăcut după o accidentare, s-a făcut de râs în faţa a 22.000 de fani, dintre care mulţi au fluturat la final batistele albe. Golul victoriei Albaniei, prima în şase partide contra Portugaliei, a fost o reuşită superbă a lui Bekim Balaj, un voleu, din centrul careului, de lângă un Pepe visător, în startul părţii secunde a meciului. Gazdele au presat apoi, dar cea mai mare ocazie a fost o bară, care i-a aparţinut debutantului Ricardo Horta (19 ani) de la Malaga. 

„E un rezultat foarte slab. Am început prost preliminariile, acum trebuie să ne revenim“, a spus Nani (27 de ani), la selecţia cu numărul 75 în naţionala lusitană. Portugalia nu impresionează însă în  preliminarii. S-a calificat la ultimele trei turnee finale, CM 2010 şi 2014 şi Euro 2012, abia la play-off. 

În urmă cu o săptămână, într-un interviu pentru „The Telegraph“, Ronaldo explica care e „problema“ Portugaliei: „Spre deosebire de calitatea pe care o am la Real Madrid, aici nu e acelaşi lucru. Mă întâlnesc destul de rar cu colegii de la naţională. Suntem doar 10 milioane de oameni în Portugalia şi e greu să găseşti jucători valoroşi“. 

Vezi şi 

Unde evoluează jucătorii nord-irlandezi. Cifrele unui succes istoric, 2-1 în Ungaria

VIDEO „Româno-nigerianul“ Anya joacă pentru Scoţia şi i-a dat gol Germaniei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite