Şi mai ghinionistă decât Halep: S-a retras jucătoarea care a „reuşit“ să piardă şapte finale de Grand Slam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dellacqua

Contestatarii Simonei Halep o critică pentru că, deşi a jucat trei finale de Mare Şlem, la French Open (2014, 2017) şi la Australian Open (2018), n-a reuşit să şi câştige un trofeu. Avem însă şi jucătoare cu un bilanţ mult mai dureros.

Să joci şapte finale de Grand Slam până la vârsta de 33 de ani şi să vezi cum, de fiecare dată, adversara a fost cea care s-a bucurat la final e o experienţă care te va urmări toată viaţa.

Din păcate pentru Casey Dellacqua, exact asta i s-a întâmplat într-o carieră în care a urcat până pe locul 26 WTA în clasamentul de simplu (septembrie 2014) şi pe locul 3 în ierarhia de dublu (februarie 2016).

Australianca a fost de şapte ori finalistă în probele de dublu ale unor turnee de Grand Slam:

*Australian Open: 2013

*French Open: 2008, 2015, 2017

*Wimbledon: 2013

*US Open: 2013, 2015

Dellacqua a fost însă învinsă de fiecare dată, iar acum, la 33 de ani, şi-a anunţat retragerea din activitate. „E un lucru la care mă gândesc de ceva timp. Sunt convinsă că e momentul potrivit pentru a lăsa racheta deoparte şi a fi mamă. A venit vremea să petrec mai mult timp cu familia mea, cât timp copiii mei sunt încă la o vârstă fragedă“, a scris Dellacqua pe Facebook.

Fără vreun titlu WTA în palmares la simplu, australianca a cucerit şapte trofee WTA la dublu, plus un titlu de Grand Slam la dublu-mixt, în 2011, la French Open, alături de americanul Scott Lipsky.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite