Ajax câştigă duelul revelaţiilor acestui sezon din Liga Campionilor şi devine favorită la calificarea în marea finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ajax

Ajax Amsterdam a învins, marţi, în deplasare, 1-0 (1-0), pe Tottenham Hotspur, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor.

Oaspeţii au început în forţă meciul şi au dominat prima jumătate de oră. Unicul gol al meciului a fost marcat de Donny van de Beek, în minutul 15. Mijlocaşul lui Ajax l-a executat cu şut de la 10 metri pe Lloris, după ce rămas singur cu portarul în urma unei pase la limita ofsaidului. Olandezii au continuat să atace şi au avut oportunitatea de a majora scorul, dar Lloris s-a opus şutului aceluiaş Donny van de Beek. 

Revirimentul gazdelor s-a produs în urma accidentării lui Jan Vertonghen din minutul 39. Mijlocaşul a fost înlocuit cu Sissoko a cărui apariţie a adus mai multă claritate în faza finalizare. Partea secundă a fost dominată de Tottenham, dar cea mai mare ocazie le-a aparţinut tot celor de la Ajax, bară Neres. 

Ajax termină astfel neînvinsă în jocurile disputate în deplasare în acest sezon al Ligii Campionilor. Echipa din Amsterdam a adunat alte 3 victorii, cu Juventus, Real Madrid şi AEK Atena,  şi două rezultate de egalitate, cu Bayern şi Benfica.

Tottenham: Lloris - Trippier (Foyth '80), D.Sanchez, Alderweireld, Vertonghen (Sissoko '39) - Wanyama, Rose (Davies '79) - Lucas, Eriksen, Alli - F.Llorente. Antrenor: Mauricio Pochettino

Ajax: Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schöne (Mazraoui '65), De Jong, Van de Beek - Ziyech (Huntelaar '87), Tadic, Neres. Antrenor: Erik ten Hag,

Meciul retur va avea loc la 8 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite