În Brazilia, la fel ca la Caracal: în câţi ani se vor amortiza costurile renovării unui stadion de 900 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arena „Mane Garrincha“ din capitala Brasilia a găzduit şapte meciuri din Cupa Mondială din 2014, însă a produs o sumă minusculă din chirie. Drept urmare, s-a ajuns la o situaţie ridicolă.

Brazilia a cheltuit 14 miliarde de dolari pentru a organiza CM 2014, iar această notă de plată s-a „umflat“, treptat, din momentul în care sud-americanii au primit dreptul de a găzdui turneul final până când competiţia s-a încheiat la 13 iulie 2014.

Un exemplu care arată modul în care, din cauza corupţiei, multe proiecte au început cu nişte costuri estimative pentru ca, finalmente, ele să explodeze e cel al renovării stadionului „Mane Garrincha“. Construit în 1974, arena aflată în Brasilia a fost renovată înainte de Mondialul din 2014, dar lucrările de modernizare au costat 900 de milioane de euro, suma fiind de trei ori mai mare decât cea estimată iniţial!

Potrivit ziarului „O’Globo“, citat de Mediafax, din momentul în care noua versiune a arenei „Mane Garrincha“ a fost dată în folosinţă, s-a obţinut doar suma de 1,3 milioane de reali, aproximativ 430.000 de euro.

Sursa citată a făcut un calcul şi a ajuns la concluzia că, în acest ritm, costurile de renovare vor fi amortizate în o mie de ani!

Pe durata Mondialului, arena din Brasilia a găzduit următoarele partide:

Brazilia – Camerun 4-1

Columbia – Coasta de Fildeş 2-1

Elveţia – Ecuador 2-1

Portugalia – Ghana 2-1

Franţa – Nigeria 2-0

Argentina – Belgia 1-0

Brazilia – Olanda 0-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite