Unitate mobilă de terapie intensivă SMURD inaugurată la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O unitate mobilă de terapie intensivă SMURD a fost inaugurată, luni, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, fiind a patra de acest gen.

„Va fi un salt foarte important pentru această zonă. Sunt doi paramedici pompieri pe ambulanţa respectivă un medic şi un asistent care vor ieşi din spital. Acesta va fi al patrulea echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD Bucureşti. Zona de aici era o zonă descoperită din acest punct de vedere”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit acestuia, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov este conectat de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Bagdasar de unde vin medicii şi asistenţii, ceea ce înseamnă că maşina va staţiona  acolo.

„Asta înseamnă că medicul şi asistentul îşi fac treaba lor în UPU dar când sună alarma ei vor ieşi pe maşină. Aceasta vine în completare la maşina care este la Spitalul Universitar şi la celelalte două maşini de terapie intensivă operate de Spitalul Floreasca - unul stă la Spitalul Floreasca şi una în zona Pallady”, a mai spus medicul, citat de Agerpres.

Maşina va fi deservită fie de un medic rezident foarte bine pregătit aflat în ultimii doi ani de rezidenţiat, fie de un medic specialist în medicină de urgenţă.

„Va creşte eficienţa asistenţei de urgenţă pentru că în zona respectivă este o activitate intensă atât din punctul de vedere al circulaţiei rutiere, cât şi a activităţilor umane şi profesionale”, a completat Arafat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite