Treizeci de persoane aflate în stare gravă, transportate cu aeronave SMURD în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţi salvaţi de elicopterul SMURD       FOTO: Adevărul
Pacienţi salvaţi de elicopterul SMURD       FOTO: Adevărul

Treizeci de persoane aflate în stare gravă au fost transportate cu aeronave SMURD în ultima săptămână, misiunile fiind executate de piloţii Inspectoratului General de Aviaţie, prin punctele de operare aeromedicală de la Bucureşti, Craiova, Constanţa şi Târgu Mureş.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au intervenit pentru salvarea celor 30 de persoane în misiuni executate în cooperare cu SMURD, informează duminică Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

Dintre cele 30 de misiuni, 14 au fost executate prin Punctul de Operare Aeromedicală SMURD de la Craiova, 11 prin unitatea de la Bucureşti, trei prin cea de la Constanţa şi două prin structura de la Târgu Mureş.

Piloţii MAI au efectuat peste 120 de ore de zbor în timpul misiunilor de salvare a celor 30 de persoane.

SMURD foloseşte pentru misiunile de salvare aero-medicală elicopterul uşor multifuncţional Eurocopter EC 135, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne.


Prima ambulanţă de terapie intensivă operaţionalizată din Vaslui. Arafat: „Era timpul să dăm în folosinţă maşina asta“

La un an de când a fost achiziţionată, prima ambulanţă de tip C1, dotată cu aparatură de terapie intensivă, va fi pusă în funcţiune. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul secretar de stat, Raed Arafat, care a venit la Vaslui într-o vizită secretă.

FOTO 20 de ani pentru SMURD Bihor. Dr. Raed Arafat: "Oradea rămâne unul dintre serviciile aflate în  fruntea sistemului de urgenţă"

Au trecut 20 de ani de când Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Bihor executa prima intervenţie medicală. Doctorul Raed Arafat era cel care a coordonat echipajul, iar după cele câteva săptămâni petrecute la Oradea îşi aduce aminte că şi-a dat peste cap tot programul alimentar, şi chiar s-a ales cu câteva kilograme în plus.

Raed Arafat: „Medicii de la SMURD Bucureşti vor fi naşii echipei de terapie intensivă mobilă de la Ploieşti“

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost joi seară la Ploieşti, pentru a discuta despre dotarea cu personal şi operaţionalizare celor două ambulanţele mobile de terapie intensivă, reanimare şi descarcerare din Prahova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite