Testare gratuită a hipertensiunii arteriale, în zona Spitalului Colţea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 17 mai se sărbătoreşte Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale FOTO Adevărul
Pe 17 mai se sărbătoreşte Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale FOTO Adevărul

Bucureştenii îşi pot controla gratuit tensiunea arterială, în cursul zilei de vineri, în zona Spitalului Colţea, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale. Acţiunea este organiztă de Ministerul Sănătăţii, care s-a alăturat campaniei ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială”.

“Sănătatea are nevoie de o schimbare de paradigmă şi aceasta nu se poate produce decât pornind de la prevenţie. Există beneficii sociale şi economice semnificative atunci când depistarea hipertensiunii se face precoce, se utilizează medicaţia adecvată şi se monitorizează ulterior de către medicul curant. De aceea, îndemnul meu către cetăţeni este să-şi verifice periodic tensiunea arterială pentru a preveni riscul de infarct miocardic şi accident cerebral”, a declarat Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, cu ocazia Zilei Mondiale a Hipertensiunii arteriale.

În România, numărul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială se situează peste media europeană – unul din doi bărbaţi şi una din trei femei confruntându-se cu această afecţiune.

„Ne-am propus un program care să aibă ca rezultat o reducere de 10% a ratei de mortalitate cardiovasculară. Asta însemnând 15.000 de români care ar putea fi salvaţi în fiecare an datorită unor măsuri simple, care sunt puse în practică de către populaţie”, a declarat profesorul Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite