Articol publicitar

Susţinem cauza copiilor din Valea Plopului şi Valea Screzii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aşteptarea sărbătorilor pascale, Algabeth SGI a organizat cu sprijinul angajaţilor companiei  o acţiune de strângere de bunuri şi fonduri destinate comunitaţilor de copii orfani de la Valea Plopului şi Valea Screzii.

În weekend-ul acesta, o maşină a companiei şi câţiva dintre angajaţii noştri s-au deplasat în mijlocul comunităţii de la Valea Plopului pentru a le duce ajutoare şi cadouri copiilor şi adulţilor consideraţi cazuri sociale şi protejaţi de Pro Vita.

                                      

Faptul că depozitul central şi showroom-ul  Algabeth SGI se află tot în judeţul Prahova (comuna Brazi, sat Popeşti) ne-a apropiat şi  în spaţiu de această comunitate. Familia Algabeth a făcut deja o tradiţie din strângerea de donaţii la nivel intern, pentru cele două localităţi. Angajaţii noştri merg anual în Valea Plopului cu lucrurile de care ştiu că este nevoie pentru întreţinerea copiilor abandonaţi şi mamelor defavorizate de aici.

Numărul de copii şi de cazuri sociale este în continuă creştere în cele două localităţi, de aceea va încurajăm şi pe voi să aflaţi mai multe despre aceşti copii din articolul anexat sau de pe site-urile oficiale ale Pro Vita http://www.valeaplopului.com/ şi http://voluntar-provita.ro/ şi să le oferiţi o mână de ajutor  la rândul vostru, în măsura posibilităţilor şi a grupurilor de oameni pe care le puteţi implica.

 

Ei au nevoie nu doar de haine sau jucării, deşi acestea sunt genul de lucruri pe care cei mai mulţi oameni le pot dona. Alimentele sunt o prioritate, de asemenea mobilierul, păturile, vasele etc., adică toate accesoriile care fac o casă locuibilă. Materiale de construcţie sunt de asemenea binevenite. Şi cunoştinţele şi timpul liber contează: specialişti care să asigure pregătire pentru viitorul copiilor, specialişti pentru construcţiile din sat sunt mereu la mare căutare (de fapt, aproape orice specializare este utilă). Donaţiile în contul asociaţiei, serviciile de comunicare sunt şi ele o modalitate eficientă de ajutor.

valeascrezii

Asociaţia Pro Vita care ca linii principale de acţiune:

1. Programe de asistenţă socială pentru copii orfani sau abandonaţi şi mame tinere singure. Primul pas - oferă locuinţă în casele asociaţiei sau în familii din cele două sate.
2. Reintegrarea sociala a copiilor străzii şi a celor abandonaţi în spitale. Primul pas - recuperarea fizică si psihică.
3. Integrarea în comunitate a tinerilor peste 18 ani nevoiţi să părăsească orfelinatele. Primul pas - sprijin pentru invăţarea unei meserii.
4. Protecţia tinerelor mame respinse de familie. Primul pas – susţinerea pre- si post-natală.

5. Pe lângă copii, asociaţia adăposteşte şi bătrâni fără locuinţă şi cazuri sociale grave.

„Dumnezeu poate să facă lucrurile singur, fără noi, dar El ne lasă să ne manifestăm dragostea.” (părintele Nicolae Tănase)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite