Sondaj Europa FM: Aproape jumătate din români nu s-ar vaccina anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, miercuri, că în cea de-a treia zi de vaccinare au fost vaccinate alte 2.888 de persoane, astfel că numărul total a ajuns la 5.666. În acelaş timp, aproape jumătate din populaţia ţării spune că nu s-ar vaccina, potrivit site-ului Europa FM.

Potrivit unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, 45,7% dintre respondenţi nu s-ar vaccina împotriva COVID-19, în timp ce 13% spun că s-ar vaccina doar dacă nu ar trebui să plătească pentru ser.

Aproape 35% declară că s-ar vaccina indiferent dacă ar trebui să plătească sau nu pentru vaccin.

În acelaşi timp, 29% dintre cei care au răspuns la întrebări cred că vaccinurile dezvoltate până acum sunt eficiente într-o mare măsură.

sondaj

14% dintre respondenţi au încredere într-o foarte mare măsură în eficienţa vaccinurilor disponibile momentan. 

Imagine indisponibilă

Puţin peste un sfert sunt cei care cred că aceste seruri sunt eficiente într-o mică măsură, şi anume 26%. Totodată, 24% dintre respondenţi sunt de părere că vaccinurile sunt eficiente în foarte mică măsură. 

Imagine indisponibilă

În ceea ce priveşte decizia de vaccinare, 59% dintre cei care au răspuns întrebărilor consideră că ar trebui să decidă împreună cu medicul de familie ce vaccin să facă. 

26% sunt de părere că fiecare persoană trebuie să decidă singură, iar peste 12% cred că decizia alegerii vaccinului trebuie să aparţină autorităţilor. 

Sondajul a fost efectuat în perioada 8-21 decembrie pe un eşantion de 1.010 persoane de 18 ani şi peste. 

Marja de eroare este de +/-3.1%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite