Serviciile de Ambulanţă vor primi fonduri suplimentare la rectificarea din septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii a anunţat că se va continua şi deblocarea posturilor pentru serviciile de ambulanţă FOTO Arhivă Adevărul
Ministrul Sănătăţii a anunţat că se va continua şi deblocarea posturilor pentru serviciile de ambulanţă FOTO Arhivă Adevărul

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat vineri că serviciile de ambulanţă vor primi la rectificarea bugetară din septembrie fonduri suplimentare pentru dotare, reabilitare, consolidare de clădiri, reparaţii auto, dar şi pentru deblocare de posturi şi promovarea personalului.

„Vom aloca fonduri suplimentare serviciilor de ambulanţă, pentru început vom aloca sumele care pot fi cheltuite până la sfârşitul anului. Luni vom livra primele 37 de ambulanţe noi în ţară, pentru 13 judeţe unde există deficit mare de maşini. Comisia de urgenţă a făcut prioritizarea repartizării ambulanţelor şi necesarul fondurilor la rectificare. Repartiţia maşinilor o voi face la Cluj", a spus ministrul Sănătăţii, în deschiderea celei de a XV-a Conferinţe naţionale de medicină de urgenţă, organizată în perioada 11-14 septembrie, la Poiana Braşov, de către Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă din România, împreună cu Societatea de Salvare Bucureşti, potrivit Mediafax.

Ministrul a mai spus că va continua deblocarea posturilor, până acum fiind aprobată pentru serviciile de ambulanţă deblocarea a 160 de posturi.

„Ştiu că în sistemul medical a primat pesimismul, dar sper că pentru rectificarea din septembrie să fie aprobate fondurile solicitate de către Comisia de urgenţă", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Bănicioiu a precizat că la rectificarea bugetară vor fi alocaţi bani şi pentru reparaţia maşinilor existente în parcul serviciilor de ambulanţă, întrucât unele se află în stare bună de funcţionare şi necesită doar mici reparaţii.

Întrebat dacă ştie că serviciile de ambulanţă răspund la cele mai multe solicitări, ministrul a răspuns afirmativ.

„Ştiu că serviciul de ambulanţă răspunde la cele mai multe solicitări, ajunge la cei mai mulţi pacienţi şi cred în continuare că serviciile de ambulanţă vor fi principalul element de încredere a celor aflaţi în necaz, dar cred de asemenea în colaborarea dintre ambulanţă şi SMURD, în echipa integrată a medicinei de urgenţă", a mai spus Bănicioiu.

Studenţii la Medicină vor face obligatoriu un stagiu de practică la Ambulanţă

De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai precizat că studenţii la Medicină vor face obligatoriu, începând din anul universitar care începe în octombrie, un stagiu de practică la Ambulanţă, întrucât este obligatoriu să treci prin urgenţă pentru a deveni un medic foarte bun.

„Voi vorbi cu ministrul pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, cu rectorii universităţilor de medicină, astfel încât chiar din acest an universitar, care începe la 1 octombrie, să introducem obligatoriu un stagiu de practică la ambulanţă, în vacanţa de după anul trei", a declarat ministrul Sănătăţii pentru Mediafax

Bănicioiu a explicat că medicina de urgenţă este baza pregătirii pentru orice specialitate, iar serviciile de ambulanţă sunt cel mai potrivit loc unde studenţii îşi pot începe pregătirea.

„Consider că este absolut necesar să începem acest proiect cât mai repede. De cele mai multe ori, practica studenţilor este neglijată şi de aceea vom face toate demersurile pentru ca din acest an, obligatoriu, studenţii să facă un stagiu de practică în serviciile de ambulanţă şi SMURD", a mai spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite