România este în topul UE, dar nu interesează pe nimeni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiera citeşte după foaie la Guvern. Sunt vreo 13 judeţe inundate. Se ocupă. Ura şi la nuntă! Avem o primă doamnă în aşteptare! Ce cadou să-i facem? Dar lui Şefu' ce să-i dăm să-l satisfacă? Aoleu, cu ce ne îmbrăcăm, că doar nu o să ne ducem ca nişte ţoape? Vin la nuntă şi românii de vază din Madagascar, Costa Rica? Măcar din Serbia să vină, că-i mai aproape de noi!

Ştiaţi că România este şi ea o ţară fruntaşă la ceva, clasându-se pe locul doi în rândul ţărilor membre ale Uniunii Europene, fiind depăşită doar de vecina sa Bulgaria? Incredibil, dar adevărat, românii sunt în topul ţărilor europene! Dacă lucrurile merg în acelaşi ritm ca şi până acum, urcăm pe locul 1. Poate, chiar am ajuns lideri, dar nu ştim noi. Mortal! Păi, ce, ne-au luat faţa bulgăroii, noi suntem mai proşti?

Cred că nu ştiu acest lucru nici falnicii conducători şi nici simplii cetăţeni cât de buni suntem! E şi firesc să fie aşa, să nu ştim că suntem în top, atâta timp cât mândrii conducători au treburi importante, cu nunţi, naşi amoruri, nu mai vorbesc de războiul pe viaţă şi pe moarte cu statul paralel. Iar cetăţenii, votanţii sunt prinşi în mirajul marilor dezvăluiri făcute de marii corupţi ai ţării şi mediatizate de marii maeştri ai manipulării.

Boborul e ţinut cu ochii pe sticla tembelizoarelor cu bombele mafioţilor, fiind prostit pe faţă, cu scopul de a i se băga în cap cine sunt adevăraţii mafioţi din ţară, în speţă DNA-ul. Tâmpit de atâta manipulare, diversiuni din programul/spectacol de sunet şi lumini al maeştrilor, boborul aproape că a uitat realitatea în care trăieşte. Mai mult, dresat de băieţii deştepţi, nu doar că este pregătit să-i voteze din nou, ci este gata, gata, la primul sunet de goarnă al conducătorului suprem, să iasă la luptă, în stradă, împotriva tefeliştilor, rezistenţilor şi a tuturor semenilor lor care nu mai suportă ilegalităţile, imoralităţile, umilinţele şi tot ceea ce fac politicienii ca să-i oblige să-şi ia lumea în cap, în căutarea unei vieţi mai bune.

În timp ce se întâmplă astfel de lucruri, în scumpa noastră patrie, barometrul Uniunii Europene, Eurostat, ne arată o statistică extrem de gravă, dar nebăgată şi mai ales, netratată de nimeni - România este pe locul 2 la mortalitate în rândul ţărilor europene. Doar Bulgaria este mai tare ca noi la numărul de morţi înregistraţi. 

Doar în anul 2015, România a înregistrat un număr de 1.530 de decese la 100.000 de locuitori, cu 48% peste media europeană!

Bulgaria a înregistrat, în 2015, 1.660 de decese la 100.000 de locuitori. Diferenţa nu-i mare, cred că între timp cele două ţări au schimbat locurile în clasament. Care sunt cauzele mortalităţii atât de mari la români? Ce mai contează - boli de inimă, cancer, accidente, boli respiratorii, infecţioase, sărăcie, altele - atâta timp cât nu interesează pe nimeni?!!! Ce importanţă are că mor anual mii de români? Vital este ca în România secolului XXI să fie acaparată puterea, să se fure cât cuprinde să se facă legi protecţioniste pentru marii corupţi, să se scoată condamnaţii din închisori şi să manipulăm boborul cu tembelizorul. Astea-s priorităţile. Nu sănătatea mortală!

Interesează pe cineva că 500 de localităţi din Teleorman, judeţul care a dat actualii conducători de geniu ai ţării, se află sub ape? La fel ca şi alte sute de localităţi din alte judeţe ale patriei. Nu-i important pentru ei că mii de români amărâţi sunt în pericol să-şi piardă agoniseala şi viaţa!!! Marii noştri conducători politici nu mai fac nici măcar paradă la inundaţii, ca în alţi ani, când se dădeau cu barca în ape mici cât genunchiul broaştei. Nu se mai poartă guvernanţii la calamităţi, dezastre naturale. Nu mai sunt la modă tocurile de oraş la inundaţii, cu toate că guvernul actual are cele mai multe ministrese în fotolii.

În timp ce Tudorel de la Justiţie se laudă că a scăzut numărul puşcăriaşilor din închisori, pe nimeni nu interesează că a explodat infracţionalitatea în spaţiul public!

Vasilica Viorica împreună cu marile doamne fardate temeinic din scaunele ministeriale, călăuzite de farul din Alexandria ameninţată de ape, sunt purtate de alte interese muuult mai importante decât sănătatea mortală a românilor, decât dezastrele naturale, decât problemele de viaţă şi de moarte ale oamenilor! Fac treabă mare!

A,a, a! Mă scuzaţi! Premiera, Vasilica, citeşte după foaie la Guvern. Cică sunt vreo 13 judeţe inundate şi le cere românilor afectaţi să asculte instrucţiunile autorităţilor! Cine zicea că nu se ocupă, că nu o interesează?!

Asta-i ţara în care trăim! Aceştia sunt conducătorii bine meritaţi! Ura şi la nuntă! Avem o primă doamnă în aşteptare! Ce cadou să-i facem? Dar lui Şefu' ce să-i dăm să-l satisfacă? Aoleu, cu ce ne îmbrăcăm, că doar nu o să ne ducem ca nişte ţoape? Vin la nuntă şi românii de vază din Madagascar, Costa Rica? Măcar din Serbia să vină, că-i mai aproape de noi!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite